fbpx
Thaise Dessert MuseumUitgelicht 

Thaise Dessert Museum in Amphawa

Dacht jij dat de Thaise keuken geen toetjes had? Mis! Ga maar eens een keertje snoepen bij het Thaise Dessert Museum in Amphawa. Opgepast! Niet met lege maag naar toe gaan!

De heerlijke toetjes die in dit museum worden tentoongesteld worden al eeuwen gemaakt. Je vindt er de mooiste creaties: de ‘Lucky 9‘ deserts, desserts in potjes, gekonfijte desserts en nog veel meer. Wist je dat een dessert in het Thais een “Khanom” genoemd wordt? Dat en nog veel meer leer je in het Thaise Dessert Museum. Voor de zoetekauw een absolute aanrader!

Regio’s en tijdperk

Het museum is in feit een grote lange kamer kamer die is onderverdeeld in verschillende modellen waar de dessert worden tentoongesteld. Die zijn onderverdeeld in de regio’s en het tijdperk waar ze oorspronkelijk vandaan komen: Sukhothai, Ayuddhaya en Rattanakosin. Zo zijn er de desserts in glazen pot, desserts in aarden pot, gekonfijte desserts, ingelegde desserts, desserts geconserveerd in siroop, gemengde ijs desserts, etc etc.

Thai dessertsNatuurlijk valt er te leren over welke ingrediënten er zijn gebruikt en hoe ze worden bereid. En ook is er te zien hoe de desserts vroeger werden tentoongesteld en hoe ze op straat werden verkocht. Op straat (met driewieler-aanhangers en manden) op floatingmarkets (op een heel klein bootje). We verklappen niet of er ook iets te proeven valt. Dat ga je maar zelf ontdekken…  Nou, oke, vooruit. Je verlaat het Thaise dessert museum niet met knorrende maag.

Thaise Dessert Museum

Het museum is gevestigd Multi-purpose building Amphawa District Office, Chotetumrong Rd., Amphawa District, Samut Songkhram, 75110. Voor degene die een routeplanner gebruiken: GPS : 13.424183, 99.955633. Openingstijden zijn vrijdag tot en met zondag tussen 10.00 en 19.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: