Thaise crêpe met alle kleuren van de regenboog

Meestal kunnen ze me wakker maken voor Thais eten. Een straat verkoper heeft nu een Thaise crêpe met alle kleuren van de regenboog op zijn menu staan, ik sla het even over.

Bij het eten en het proeven zeggen ze altijd dat je neus en je smaakpapillen op je tong het werk doen. Sinds de Thaise crêpe met alle kleuren van de regenboog op het toneel is verschenen voeg ik er aan toe dat het oog ook wat wil. Mijn oog is niet zo dapper, merk ik.Het fenomeen regenboog 

Het is een van de modieuze trends om alles in regenboogkleuren uit te brengen. Regenboog staat voor de natuur, minder verspillen en dergelijke. Regenboog schijnt nu dus ook te staan voor de maakbaarheid.

Dat laatste uit zich ook in ons voedsel. Onbewust eten we natuurlijk van alles wat we liever niet willen weten. Kleuren worden gebruikt om producten langer een glans van versheid te geven. Kleuren van de regenboog worden nu ook gebruikt om een product aantrekkelijker te maken.

De kleurmiddelen komen natuurlijk voor een deel uit de natuur, maar voor de rest uit de reageerbuisjes.

De Thaise crêpe met de kleuren van de regenboog

De straatverkoper op Thanon Lat Krabang in Bangkok doet eigenlijk alles goed. Hij maakt de crêpe vers voor elke klant, vers smaakt toch altijd beter niet waar. Het presenteert de crêpe in een echt bananenblad, dus er komt geen plastic aan te pas. Geen plastic zwerfafval, geen onnodig gebruik van grondstoffen prima. Tot slot heeft hij ook nog een product wat opvalt.

Toch ga ik er niet eten, misschien ben ik erg behoudend, alhoewel ik wel ben gegaan voor het witte zoete broodje met ijs. De kleuren van de regenboog crêpe trekken me niet aan. Zelfs niet met een dressing van Nutella op een bananen-crêpe.

De trend is vorig jaar al begonnen in de V.S. en was daar een hit, nu dus ook in Thailand te verkrijgen. De crêpe kost maar 40 baht.

Ik begin er niet aan, ik  hou mijn herinnering aan een crêpe Grand Marnier levendig. Ben je wel zo dapper, laat ons weten hoe hij smaakt.

Share This Post

Post Comment