fbpx
thaise baht daalt weerUitgelicht 

Thaise baht daalt weer ten opzichte van euro

Goed nieuws voor vakantiegangers! De Thaise baht daalt weer ten opzichte van de euro. Daarmee wordt Thailand weer iets goedkoper voor toeristen.

Bijna een jaar geleden schreef ik over de sterke Thaise baht die negatief is voor het toerisme. De gevolgen zijn merkbaar. Hoewel de Thaise autoriteiten anders doen geloven, komen er volgens verschillende bronnen veel minder toeristen met vakantie.

Vooral rond de feestdagen is het hoogseizoen in Thailand, vanwege het aangename weer en het feit dat veel mensen dan vrij hebben/kunnen nemen. Maar dit jaar was het veel minder druk dan voorgaande jaren.

Mokerslag

Een van de redenen was de dure Thaise baht, waardoor vakantiegangers voor andere (lees goedkopere) bestemmingen zoals Vietnam en Indonesië kiezen. Een mokerslag voor het Thaise toerisme, dat een van de grootste inkomstenbronnen van het land is.

thaise baht daalt weerMaar nu is er dus sprake van een kentering, want de Thaise baht daalt weer ten opzichte van de euro en andere belangrijke valuta. De exacte reden is niet bekend, maar het lijkt erop dat het Coronavirus hier debet aan is.

Chinese markt

De afgelopen jaren hebben de Thaise toeristische autoriteiten zich vooral op de Chinese markt toegelegd. Juist deze groep mag nu niet meer reizen en dat voelen de ondernemers. In sommige gevallen is er sprake van 100% annuleringen.

Voor de vakantiegangers die nu in Thailand zijn of binnenkort op het vliegtuig stappen is het dus wel goed nieuws.

Lees ook

%d bloggers liken dit: