fbpx
Thailand aanwezig op ambassadefestivalAgenda 

Ook Thailand aanwezig op het Embassy Festival

FestivalThailandDansGongOp het Lange Voorhout in Den Haag vindt aanstaande zaterdag, 3 september, de vierde editie van het ‘Embassy Festival’ plaats. Drieënveertig ambassades doen hier aan mee. Van de Aziatische deelnemers is ook Thailand aanwezig op het Embassy Festival.

In het landenpaviljoen van Thailand kun je kennismaken en proeven van authentiek Thais ‘streetfood’ zoals Phad Thai en groene curry met rijst en kip. Daarbij hoort uiteraard een dorstlessend koud Thais biertje. Zoals Singha of Chang.
Vakantie

Ook kunnen bezoekers demonstraties bijwonen van Thais koken en hoe je van fruit allerlei figuren maakt. Tevens wordt er informatie gegeven over reizen en vakanties naar ‘het land van de glimlach’. Verzorgd door het Verkeersbureau van Thailand (TAT), die er een eigen kraam heeft.

De organisatie wil met dit festival een wereld van diversiteit en contrasten laten zien. Met culinaire hoogstandjes, Thailand aanwezig op ambassadefestivaltraditionele ambachten en eigen producten zoals wijn uit onontdekte regio’s.

De Internationale Markt van het Embassy Festival biedt de bezoeker daarom ook een verscheidenheid aan culinaire en culturele verrassingen in de tientallen landenpaviljoens.

Thailand

Steeds meer ambassades, waaronder dus de Thaise ambassade, doen mee aan dit grote event. Waardoor ook het aanbod elk jaar uitgebreider wordt.

Op het podium van de ‘Creative Arena’ worden de meest uiteenlopende performances gehouden. Een traditionele Marinera uit Peru, Indonesische jazz of traditionele dans uit Nepal en rond half een muziek en dans uit Thailand.

Met deze culturele rijkdom bereikt het festival een belangrijk sociaal doel; culturele diversiteit maakt sfeer en brengt een gevoel van saamhorigheid. Ook kinderen kunnen een kleurrijke ontdekkingsreis maken op het Embassy Festival in de daarvoor speciaal ingerichte Kids Compound.

FestivalNepalese Lakhe DansNaast de ambassade van Thailand doen de volgende ambassades uit Azië mee: China, India, Indonesië, Maleisië, Nepal, Filipijnen en Vietnam. Voor de overige deelnemers, zie de website.

De ‘singer songwriter vol sunshine soul’ Levi Silvanie (CUR) sluit af met een optreden. Het klassieke podium is dan omgetoverd tot podium van de UIT Nach die gelijk na hetfestival van start gaat. Het is de voorloper van het Haagse UIT festival dat het culturele seizoen opent. Er worden 150 activiteiten, voorstellingen of concerten aangeboden door Haagse instellingen, podia en musea.

Het ambassadefestival duurt van 12.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.embassyfestival.com.

Lees ook

%d bloggers liken dit: