fbpx
Nieuws 

Thais verbod op selfies op gevaarlijke plekken

Bevroren berghellingen leveren gevaar op voor toeristen die tot het uiterste gaan voor de mooie foto. En om ongelukken te voorkomen komt er nu een Thais verbod op selfies op deze plekken. 

Wij denken altijd dat Nederland het land is van de vele regeltjes, Thailand kan er ook wat van. De regering van Thailand heeft besloten bepaalde berghellingen af te sluiten voor toeristen omdat er selfies namen.

Te dicht bij de rand en geen oog voor gevaarlijke situaties. Er komen waarschuwingsborden. Zo snel mogelijk komen er ook extra helikopter landings-plateaus bij, om in noodsituatie snel te kunnen handelen.Vorst leidt tot Thais verbod op selfies

Het winter seizoen is echt aangebroken in Thailand, wat weer leidt tot een nieuwe vorm van toerisme. Mensen gaan opzoek naar sporen van vorst op de grond en planten. Ook de vergezichten met mist in het dal staat in de top 5 qua achtergronden.

Want een echte toerist wil zelf op de foto met de specialiteit van de dag; ‘winterse sferen’. In de weekenden is het druk in de bergen van Thailand. Er zijn al veel dagen met voor Thailand extreem koude temperaturen geweest en er worden er nog meer verwacht.

Op zich is het goed dat een regering oppast op een van zijn dierbaarste bezittingen, de toerist. Dat het zover moet komen dat er maatregelen worden genomen om selfies te verbieden?

Waar is het gevaarlijk?

Misschien raar om de plaatsen te noemen waar de autoriteiten het verbod op selfies hebben ingesteld, maar het zijn ook de plaatsen waar de mooiste uitzichten zijn. De berghellingen van Pa Diew Dai, Kew Mae Pan, en Phu Chi Fah zijn volgens de Thaise autoriteiten het gevaarlijkst. Zeker met grote aantallen binnen- en buitenlandse toeristen op de berg.

Je zou natuurlijk de hele berg kunnen sluiten voor toeristen wegens het gevaar, maar nu mag je er wel komen maar geen selfies nemen. Bij het nemen van foto’s en selfies moet je natuurlijk wel goed blijven opletten waar de berg eindigt en het vallen begint. Misschien dat een touw of een hek bij de gevaarlijke plaatsen ook zou werken en mensen toch zichzelf en de wonderen van de natuur kunnen vereeuwigen.

De Thaise autoriteiten zetten in ieder geval mobiele medische noodposten op voor het geval dat het mis gaat.

Lees ook

%d bloggers liken dit: