fbpx
Nieuws 

Thais Songkran is ook een volksverhuizing

Songkran is in volle gang, het straatfeest van water en bier. Straten worden afgezet om de feestgangers alle ruimte te geven.

Songkran is meer, het is ook het feest voor familie en respect betonen aan de ouderen. daarvoor moet er veel gereisd worden.

Omdat in goede banen te leiden is ook de politiemacht versterkt met zo’n 90.000 agenten over het hele land. Hun taak is om het verkeer in de gaten te houden, overtreders er uit te pikken en ondertussen ook nog de misdaad te bestrijden. Een drukte paar dagen voor de Royal Thai Police.

Wanneer het feest in gang is heeft Thailand nog meer last dan anders van overmatig drankgebruik dan anders. Songkran heeft niet voor niets de bijnaam seven dangerous days.

Veel van de weggebruikers op weg naar het feest of de familie is moe en of heeft veel gedronken. Er wordt meer gereisd en dus is het gevaar voor ongelukken groterOp weg zonder zelf te sturen

Gelukkig gaan er ook heel veel Thai op weg zonder zelf de handen aan het stuur te hebben.

Het vliegveld van Bangkok voor de binnenlandse vluchten Don Mueang ziet veel meer reizigers arriveren voor de vluchten naar steden als Chiang Mai, Ubon Ratchathani en Udon Thani.

Mor Chit Bus Terminal ontvangt de eerste reizigers al vanaf 04 uur, iedereen probeert de grote drukte voor te zijn. Of dat lukt is maar de vraag, de grote snelweg naar het noorden Highway 304 staat al vroeg vast met maar langzaam vooruit schuifelende auto’s en bussen. Wanneer de temperatuur de recordhoogte van 42 graden of meer gaat bereiken zal het geen pretje zijn. De reis naar je ouders hangt dan af van het functioneren van de airco en het geduld.

Een schamele troost of juist niet is het feit dat iedereen na een paar dagen in de armen van de familie ook weer terug moet naar het werk. De drukte en chaos begint dan weer van voor af aan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: