fbpx
Nieuws 

Thailand wil videoclip Cees Koldijk blokkeren

Het is mogelijk om de videoclip van Cees Koldijk die op YouTube staat te blokkeren, zodat niemand in Thailand de clip ‘Evil Man from Krabi’ nog langer kan kijken. Dat zei secretaris Suwat Sitthilor van het Thaise ministerie van Toerisme en Sport onlangs, zo meldt The Nation.

Koldijk maakte de videoclip naar aanleiding van de verkrachting van zijn 19-jarige dochter in Krabi. Volgens Suwat is de vader boos, terwijl er juist sprake is van een misverstand. “De autoriteiten zullen de vader van het meisje helpen om de situatie beter te begrijpen, om zo de reputatie van Thailand weer te verbeteren.”

Om alle commotie te doen ondersneeuwen laat Suwat nu een videoclip produceren om Thailand juist als vakantiebestemming te promoten. Deze video stuurt hij vervolgens naar ambassades van veel landen, zoals Nederland, Australië, Groot-Brittanië en China, zo vertelt hij.

Thailand wil videoclip Cees Koldijk blokkeren

“Op dit moment ben ik samen met het ministerie van Informatie en Communicatietechnologie aan het overleggen of het mogelijk is om de video te blokkeren zodat hij niet meer in Thailand kan worden bekeken”, aldus Suwat.

Al eerder gaf minister van Toerisme, Chumphol Silapa-archa, al aan dat deze gebeurtenis niet als verkrachting gezien moet worden. Hij haalde daarbij uitspraken aan van de provinciale politiechef van toerisme, Police Maj-General Loi Ingkhaphairoi: “De vrouw had gegeten met de Thaise verdachte en een andere buitenlandse man. Na het diner vertelde ze aan de buitenlandse man dat ze terug ging naar het hotel, terwijl ze er vervolgens met de verdachte er vandoor ging.”

Politie Krabi geeft tegengas

Een zegsman van de politie in Krabi zei onlangs dat zij in navolging op Koldijk een eigen videoclip gaan maken, omdat zij ervan overtuigd zijn dat niet alle aantijgingen van de bozer vader correct zijn. In de videoclip klaagt Koldijk over de politie in Krabi, die volgens hem de zaak van de verkrachting van zijn dochter terwijl ze haar verjaardag vierde niet voor de rechter brengen.

Volgens verschillende Thaise media hield het 19-jarige meisje op 28 juli een verjaardagsfeestje in een bar op Ao Nang strand. De verdachte Chumpon Khaonuan bood haar een lift aan op zijn motorbike naar haar appartement. In haar verklaring vertelde het slachtoffer dat de Thaise gids haar zo zwaar mishandelde, zodat ze zich vervolgens niet meer kon verzetten tijdens de verkrachting om weg te komen. Zij is in het ziekenhuis in Krabi behandeld aan haar verwondingen, heeft daarna aangifte bij de politie gedaan en is terug naar Nederland gevlogen.

Op 20 september werd Chumpon gearresteerd en later weer vrijgelaten.

In de videoclip op YouTube zingt vader Cees Koldijk: “Evil man of Krabi, we’ve got to put him in jail. Evil man of Krabi, we don’t accept no bail. They let him free, so he can do it again and again. Don’t you feel the pain you put inside my child?”

Veel westerse toeristen hebben na het zien van deze video hun hotelboekingen in Krabi geannuleerd. Lokale toerismeautoriteiten klagen nu dat de clip hun inkomsten heeft doen dalen.

Bekijk hier de video die door de politie van Krabi op YouTube is geplaatst over de commotie. Eveneens lezenswaardig zijn de reacties op deze video:

Lees ook

%d bloggers liken dit: