Thailand vol met bloemen

Thailand vol met bloemenVan eind oktober tot en met eind januari geldt als de ‘winter’van Thailand. En dat betekent niet alleen koel en droog weer, maar ook dat Thailand vol met bloemen staat. Een prachtig gezicht. 

De wintermaanden is de tijd dat Thailand vol in bloei staat. Een prachtige tijd om er met je fotocamera erop uit te trekken en de prachtigste plaatjes te maken. Je moet wel snel zijn, want de Thaise winter, zoals je mag verwachten in tropisch land, niet erg lang. In februari beginnen de temperaturen alweer op te lopen. Waar kun je het beste zijn om de mooiste plaatjes te schieten. Vooral in het noorden staat Thailand vol met bloemen. We geven je een overzicht van de beste plekken en welke bloemen je daar kunt zien.


Mexicaanse zonnebloem, Mae Hong Son

De Mexicaanse zonnebloem (Buatong in het Thai) is eigenlijk geen bloem, maar een grassoort. Arme boeren in Afrika gebruiken het als een alternatief voor mest en zo kwam het ook in Mae Hong Son terecht. Maar daar vonden de lokale bewoners vooral de bloem erg mooi! Als de Mexicaanse zonnebloem in volle bloei staat dat kleurt het veld helemaal goudkleurig. Een prachtig gezicht. Beste plek om ze te zien is Doi Mae U Koh in Khun Yuam. Nu kijken, later in december is het te laat.

Zonnebloem, Lop Buri

Nog meer zonnebloemen, maar nu in Lop Buri. Deze velden vol met zonnebloemen zijn vooral populair bij dagjesmensen vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok. De velden vol zonnebloemen lopen helemaal tot aan de Khao Cheen-lae bergen. Een magische gezicht en prachtig op foto! Te zien van november tot en met februari.

Thailand vol met bloemen
Tulip, Chiang Rai

Adenium, Chon Buri

Sommigen vallen meteen voor de Woestijn Roos, zoals deze bloem ook wordt genoemd. De Thai noemen het de ‘Chuan Chom’. Van november tot en met januari is de Adenium te zien in de verschillende bloemenshows in de Nongnooch Garden in Pattaya. Volgens kenners wordt de schoonheid van de bloem mooier naar mate zijn ouderdom vordert. Dus het beste te bekijken in januari.

Poinsettia, Loei

Beter bekent als de Kerstbloem omdat de bloem zo mooi roodafsteekt tegen het groene van de plant. Maar ook omdat de Poinsettia in Phu Ruea(Loei) alleen maar bloeit in december, de Kerstmaand. Ze zijn te zien in Phu Ruea National Park.

Kersenbloesem, Loei

Nog meer bloemen in de noordelijke provincie . Terwijl de Japanners wachten op hun beroemde bloessem, zo rond januari in Okinowa, kunnen de bezoekers van het Dan Sai als selfies maken van kersenbloesem. In Phu Lomlo om precies te zijn. De hele maand december nog te zien.

Rode waterlelie, Udon ThaniTulip, Chiang Rai

De Tulip mag dan Nederlandse trots zijn, hij is ook erg bekend in en rond Chiang Rai in het noorden van Thailand. Het bloemenfestival dat hier jaarlijks wordt gehouden trekt duizend bezoekers. En de tulip is daar in al zijn pracht te bewonderen. Dit festival loopt van 26 december tot en met 14 februari.

De rode waterlelie, Udon Thani

We sluiten onze opsomming van Thailand vol met bloemen af met misschien wel de bekendste bloemenpracht die Thailand kent. De rode waterlelie in Udon Thani. In het Nong Han meer is deze overweldigende kleurenshow te bewonderen. Met een boot kun je tussendoor varen en je wanen in een rode wereld. Beste tijd om te gaan is februari.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.