fbpx
kerstboom van condoomsNieuws Opmerkelijk 

In Thailand staat een kerstboom van condooms

kerstboom van condoomsKerstmis verovert meer en meer de Thaise hoofdstad Bangkok. Er is nu zelfs een hele vreemde kerstboom gezien. In het restaurant Cabbages and Condoms staat een kerstboom van condooms.

Hoewel in Thailand het Boeddhisme de grootste religie is, laten de Thai zich een feestje niet afnemen. Ze vieren per slot van rekening ook drie keer per jaar het nieuwe jaar. Het westerse (1 januari), Chinese (midden-eind januari) en het Boeddhistische (13 april). Een kerstboom kan dan best naast een Boeddhabeeld worden opgetuigd, in de gedachte van de Thai,

Nu vormen aids en HIV in Thailand nog steeds een groot probleem. Officiële cijfers zeggen dat er ruim een half miljoen mensen besmet zijn met het virus. Maar zoals alle cijfers die van de overheid komen, zijn deze ook nauwelijks te vertrouwen. Vooral jongeren zouden vaak onveilig vrijen.
//
//

Cabbages and Condoms

In dit restaurant kun je gewoon dineren, lekker eten trouwens ook. Maar binnenin het restaurant ziet er alles net even anders uit. Het interieur heeft bijvoorbeeld bloemstukjes gemaakt van condooms en een tapijt versierd met een condoomontwerp. Na de maaltijd krijg je in plaats van een pepermuntje een condoom. En als je dat nog niet genoeg vindt, staat er bij de uitgang nog een grote schaal met gratis condooms.

Cabbages and Condoms is onderdeel van het Population and Community Development Association (PDA). Dat is een programma voor seksuele voorlichting en aidspreventie. Maar het is ook een restaurant waar je goed Thaise gerechten kunt krijgen als de rijke groene curry, of de zilte phàt phàk bûng fai daeng (flash-gebakken water spinazie). Alle opbrengsten gaan naar PDA. Je eet lekker, je grijpt wat gratis condooms en je helpt een goed doel. Wat wil je nog meer?

Kerstboom van condooms

De eerste keer dat ik er binnen liep hadden ze een Santa Claus gebouwd helemaal gebouwd van condooms. Het zag er artistiek en grappig tegelijkertijd uit. Nu hebben ze dus een kerstboom van condooms. Het is weer een wat anders. Ik kan je beloven dat het veel aandacht zal trekken en dat veel Thai hun foto zullen nemen, geposeerd voor de preventieve kerstboom van condooms, en op Facebook of Twitter zullen plaatsen.

Cabbages and Condoms vind je

10 Sukhumvit Soi 12, Bangkok

366/11 Moo 12 Phra Tamnuk Soi 4 Road, Pattaya

Website van Cabbages & Condoms

//
//

Lees ook

%d bloggers liken dit: