Thailand is relatief gelukkig zegt Bloomberg

Thailand is relatief gelukkig zegt BloombergThailand scoort goed op de Bloomberg ranking van minst miserabele landen ter wereld, lage werkloosheid en lage inflatie zorgen daarvoor. Thailand is relatief gelukkig, wel raar om een onderzoek te doen met als criterium het minst ellendige te onderzoeken.

Bloomberg is een bedrijf dat allerlei statistische data levert. Een onderzoek dat ze doen is te kijken welk land niet ellendig is. Dit lijkt een negatieve benadering. waarom niet onderzoeken wat het fijnste land is. Zo je niet op hetzelfde land uitkomen?


Al voor het derde jaar; Thailand is relatief gelukkig

Voor 2017 is de bloomberg ranking  van de Miserable Index bekend gemaakt. Belangrijke criteria voor een plaatsje op de lijst zijn de werkloosheid en inflatie. Thailand scoort daar goed in. Officieel is maar 1.08 procent van de bevolking werkloos. De inflatie voor 2016 is bepaald op 0.59 procent. Mooie cijfers, Thailand scoort daarmee 2.6, minder goed dan 2016. Toen was de score 1.2.

Landen die voor Thailand op de lijst staan zijn onder andere Singapore, Zwitserland, Japan, Ijsland, Taiwan, Denemarken, Israel, Zuid Korea en Hong Kong. Nederland staat niet op de index van 65 landen.

Waar gelukkige zijn, zijn ook ellendige

Venezuela scoort helaas voor het derde jaar op rij het best in de ranking Miserable Index van Bloomberg. De reden voor de volgens Bloomberg slechte staat van het land zijn, de slechte politieke en economische vooruitzichten.

Het is natuurlijk leuk wanneer je aan de goede kant staat van de streep in lijstjes als deze. Of het ook het gevoel van de Thai in Thailand weerspiegeld is natuurlijk de vraag.

De toeristen die naar Thailand of Venezuela op vakantie gaan kijken natuurlijk met een vakantie bril naar het land. Hoeveel krijg je mee van de plaats van Thailand op de Bloomberg Index.

‘Thailand is relatief gelukkig’ is voor de toeristen denk ik het meest merkbaar aan de lage inflatie. Voor de rest blijft Thailand toch ‘Land of Smiles’.

 

Share This Post

Post Comment