fbpx
Thailand in 10 dagenOntdek Thailand 

Thailand in 10 dagen, kan dat?

Thailand in 10 dagenHadden we maar de luxe om ieder jaar zes keer een maand op reis te gaan, maar helaas, de meesten van ons moeten het doen met zo’n 27 vakantiedagen. Heb je na de zomervakantie nog maar tien dagen over en twijfel je of het wel zin heeft om ver op reis te gaan?

In Thailand kun je verrassend veel doen in die korte tijd: Aziatisch stadsleven, boeddhistische tempels, tropisch regenwoud en óók nog een paar dagen op een wit palmenstrand. Een volwaardige rondreis dus, voor de variatie hoef je het niet te laten.

Klaar voor de start

Op dag 1 verlaat je Nederland en stap je op het vliegtuig naar Bangkok. Ga je rechtstreeks, dan duurt het maar een uur of 11, maar vanwege het tijdsverschil zul je pas de volgende dag aankomen. Kies in Bangkok voor een hotel met zwembad, dan kun je er na een frisse duik weer tegenaan en loop je diezelfde middag nog door de straten van China Town of maak je een boottocht over de Chao Phraya rivier.

De hele volgende dag, dag 3, heb je ook nog voor de hoofdstad. Dé manier om in korte tijd veel te zien, is een fietstocht met lokale gids. Zowel down town als in de wijken buiten het centrum kent hij mooie, verborgen plekjes. Ook benieuwd naar de grote shopping malls in de moderne wijken? Met de skytrain ben je er zo.

Sprookjesachtige vergane glorie

Thailand in 10 dagens Morgens op dag 4 neem je de trein of bus naar tempelstad Ayutthaya, een van de beroemde koningssteden van Thailand. Ooit schitterden de vele tempels als symbool van macht en rijkdom, inmiddels is het bladgoud afgesleten en steken ze weliswaar statig, maar ook verlaten af tegen de horizon.

Lopend tussen de ruïnes is het niet moeilijk je een beeld te vormen van de grandeur van de stad in zijn gloriedagen. Ayutthaya is een warme stad, dus doe jezelf een plezier en wacht tot het einde van de middag met je tempelbezoek, minder heet en de lage zon geeft een mooier licht op de tempels.

Dwalen door het regenwoud

De volgende dag reis je per trein naar Pak Chong, waarvandaan je de jungle van Khao Yai in trekt. ’s Middags maak je de eerste tocht door het dichte oerwoud, op zoek naar vleermuizengrotten. Aan het eind van de middag vliegen ze uit in dichte, fladderende wolken, een bijzonder gezicht.

Dag 6 staat in het teken van struinen door de jungle, op zoek naar bizarre flora en fauna en eeuwenoude watervallen. Het jarenlange neerstorten van het water heeft een diep bassn uitgesleten, dus niets houdt je tegen om een duik te nemen.

Laid back in je hangmat

Thailand in 10 dagenNadat je hebt gespeurd naar wilde olifanten en aapjes hebt gekeken, mag er gerelaxed worden. Met een vooraf geregelde transfer reis je de volgende dag naar de haven van Trat, waar je op de ferry stapt naar het tropische eiland Ko Chang: een binnenland met dicht regenwoud en een kustlijn van poederzacht wit zand, met rijen palmbomen.

Op de ferry kunnen de wandelschoenen uit en de slippers aan, de komende dagen staan in het teken van relaxen. Een beetje schommelen in je hangmat met een fruitcocktail, misschien een beetje snorkelen of krabbetjes zoeken in de branding.

Het kan Thailand in 10 dagen

Dag 8 en 9 staan volledig in het teken van welverdiend niksen, hoewel er genoeg te doen is op het eiland als je nog energie over hebt: wandelen door de jungle of tokkelen tussen de boomtoppen. Op dag 10 neem je de ferry terug naar het vaste land en vlieg je van Trat weer naar Bangkok. Daar stap je aan het einde van de dag op je vlucht naar huis, waar je de volgende ochtend aankomt. Kun je in één keer door naar je werk…

Zin om zelf Thailand te verkennen? Of je nu anderhalve week of anderhalve maand hebt, met de bouwstenen  Riksja Travel, kun je bijzondere, afwisselende routes samenstellen. De reisspecialisten kunnen je helpen de reis slim en efficiënt in elkaar te zetten, zodat je het meeste haalt uit je vakantiedagen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: