Thailand gaat zich richten op moslim toeristen

In een poging om de toeristen industrie minder kwetsbaar te maken gaat Thailand zich richten op moslim toeristen. De agrarische industrie verbouwt steeds meer halal producten voor de export en het toerisme.

Thailand is zoals wel bekend voor een groot deel van zijn nationale inkomen afhankelijk van het toerisme en de voedselexport. Jarenlang was dat vooral rijst voor de wereld en de wereld stuurde zijn toeristen naar Thailand.Moslim toeristen een doelwit voor de Thaise toeristen industrie

Slimme koppen op het ministerie hebben berekend dat er zo’n 1,5 miljard moslims op de wereld zijn. Thailand heeft een moslimminderheid die hoofdzakelijk in het onrustige zuiden van het land woont. Om de moslim toeristen te trekken naar het land van de glimlach wil de toeristen industrie zich aanpassen om zo Thailand aantrekkelijker te maken.

Thailand heeft nu vooral de naam als het vakantieland voor zon liefhebbers en levensgenieters.

De laatste jaren neemt het aantal moslim vakantiegangers naar Thailand toe. De Thaise autoriteiten en de toeristenindustrie wil zich nu naast de reguliere toeristen stroom zich ook op de moslims gaan richten.

Thaise aanpassingen voor moslim toeristen

De Thaise toeristenindustrie gaat een aantal aanpassingen doen om meer gasten uit islamitische landen te trekken. Voorop loopt natuurlijk het voor handen hebben van halal producten om de gasten te kunnen voeden. Halal producten die ook steeds meer in Thailand verbouwd worden. Het aantal van 10.000 is in een paar jaar opgelopen tot 160.000 halal gecertificeerde producten, made in Thailand. Zelfs de boeddhistische monniken hebben graag halal producten.

Qua accommodaties zal er ook nog het nodige moeten gebeuren, misschien het meest in het oog springend, de aparte zwembaden voor vrouwen.

Toch wil Thailand de ‘kniebuiging‘voor de moslim toeristen maken. De groei van een nieuwe toeristenstroom kan heel snel gaan. 10 jaar geleden kwamen er jaarlijks 949.000 bezoekers uit China, nu 8,7 miljoen.

Het aantal moslim toeristen wereldwijd is van 25 miljoen in 2000 naar 117 miljoen in 2015 gestegen.

Thailand wil daar graag een deel van ontvangen, er gloort goud aan het eind van de halal regenboog.

Share This Post

Post Comment