fbpx
Bier met ijsPraktische informatie Uitgelicht 

In Thailand drinken ze bier met ijs

Reizigers die voor het eerst in Thailand komen zullen er van gruwen wanneer het ze overkomt. Een groot glas bier met ijs!

Inderdaad in Thailand wordt standaard je bierglas eerst volgegooid met ijsbokjes, waarop vervolgens het bier wordt uitgeschonken. De echt bierdrinker weet niet wat ie ziet, en slaat vermoedelijk een ijselijk gil. Wat doe je nu met mijn bier?

Geef me gewoon een glas, zonder ijs en een fles bier. Als je op een terras in Thailand zie je het regelmatig gebeuren, dat een Westerling met een tot afgrijzen vertrokken gezicht de ijsklontjes over straat gooit.

Bier met ijs

De Thai geven je de ijsklontjes in je glas omdat je bier anders te snel afkoelt. Dat kun je natuurlijk voorkomen door het snel op te drinken, maar in een warm klimaat is dat niet verstandig. Het is dus goed bedoeld dat ijs in je bier, maar je kunt het simpel voorkomen door een fles te vragen. Die zijn namelijk vrij diep gekoeld en blijven dat ook lang.

Alleen met een glas krijg je er ijs bij. Je kunt trouwens ook gewoon “Mai aw naam-Kheng’ aan je bestelling toevoegen als je toch een glas bier wilt. (Ik wil geen ijs).

Thai doen namelijk bij elke drank ijs bij. De Thai vinden het leukst om whisky te drinken. Nou ja, whisky drinken… ze gieten een klein beetje over heel veel ijs en voegen daar een enorme hoeveelheid bronwater bij. Je moet je best doen om de whisky te proeven.

IJs van kraanwater

Overigens, als je een gevoelige maag hebt, dat meteen overstuur raakt van het water in Thailand, dan kun je beter alles zonder ijs bestellen, ook frisdranken. Dat water zit namelijk vol chlorides en is niet helemaal goed gezuiverd.

Je kunt het niet drinken, dat doen de Thai ook niet. Maar ze maken er, gek genoeg, vaak wel het ijs van. Met als gevolg dat je een paar dagen naar de wc-pot kan blijven rennen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: