fbpx
Advertorial Ontdek Thailand 

Thailand: De mooiste reisbestemming van de wereld!

Thailand is een tropisch land van de tegenstellingen waar niets onmogelijk is. Het is één van de mooiste reisbestemmingen in de wereld.

Om het land en de eilanden te ontdekken en te verkennen is een backpack vakantie min of meer noodzakelijk, want er is zoveel te bezichtigen en te ontdekken dat lukt nooit tijdens een luxe Thailand vakantie.

In het noorden van het land liggen de betoverende bergen en in het zuiden van Thailand zijn de oogverblindende parelwitte zandstranden gelegen en in de centrale laagvlakte tref je de diepgroene rijstvelden.

Thailand heeft voor ieder wat wils. Van de oorspronkelijk bewoners tot het moderne leven in Bangkok. Van torenhoge wolkenkrabbers in Bangkok tot eeuwen oude tempels uit de 13e eeuw. Thailand is een te ontdekken land met heel veel tegenstellingen, maar er is niets onmogelijk en dat is de kracht van Thailand.

Reis op de manier zoals je dat zelf wilt in Thailand

Als men in Nederland aan Thailand denkt dan ziet men een collage voor zich met drukke steden, tuk-tuks, boeddhistische tempels, monniken in oranje gewaden en een prachtige kustlijn met fijne witte zandstranden en blauwe lagunes. Dit beeld klopt precies als je door het land reist. Het is niet voor niets één van de meest populaire vakantiebestemmingen in de hele wereld.

Oude tempels in Ayutthaya
Oude tempels in Ayutthaya

Het mooiste aan het land is dat er ondanks de enorme toestroom van toeristen de typische identiteit van Thailand ten alle tijden bewaard is gebleven. De unieke cultuur, de geschiedenis en de zorgeloze lach van de lokale bevolking is ten alle tijden bewaard gebleven.

Thailand is echt een prachtig land om een vakantie in door te brengen. Of je dit nu backpackend doet of in een luxe resort aan één van de prachtige witte zandstranden, dat maakt niet uit, het is allemaal mogelijk in het fantastische Thailand.

Bangkok is een must see in Thailand

Toeristen die naar Thailand op vakantie gaan beginnen de reis in de hoofdstad Bangkok. Het is min of meer een must om Bangkok te verkennen want hier is veel hoogbouw, heilige tempels, drijvende markten, nachtclubs, en goedkope souvenirwinkeltjes.

Voor een actieve vakantie is het noorden uitstekend hier kun je in steden als Chiang Mai en Chiang Rai door de bergen wandelen en zo het land deels verkennen. Een bezoek brengen tijdens de reis aan de oude steden zoals Ayutthaya en Sukhothai zijn een must. Deze steden bieden historie en heel veel bezienswaardigheden.

Voor een luxe Thailand vakantie moet je in het zuiden van het land zijn. Het zuiden is de thuisbasis van de opmerkelijke eilanden waar Thailand om bekend staat zoals Phuket, Ko Tao en Ko Samui. Maar hier liggen ook de fantastische badplaatsen Hua Hin en Krabi.

Bruisend Bangkok
Bruisend Bangkok

Ontdek het land en als haar moois

Thailand heeft voor ieder wat wils. Verken de prachtige ruines of de onderwaterwereld, ga stappen tot in de late uurtjes, shop je gek in de verschillende winkelcentra of op de avondmarkten, ga naar de pretparken of luxe spa’s en als het allemaal helemaal niet op kan maak ook dan een Jungle trip of rij op een olifant.

Niemand zal spijt krijgen van een vakantie naar het prachtige Thailand. Verken het land op de eigen manier of blijf lekker op één vaste bestemming en geniet van al het moois dat het land vanaf die plek te bieden heeft.

Geniet van de Thaise keuken of van andere internationale gerechten

Een andere reden om al naar Thailand te reizen is het eten. De Thaise keuken is voorzien van een eindeloze variatie aan vlees, vis en groentegerechten met altijd als basis rijst en noedels. De Thaise keuken wordt in de hele wereld geroemd want het is overheerlijk.

De Thaise keuken maakt de gerecht lekker smaakvol door vis, sauzen en curry’s te gebruiken om het eten op smaak te brengen. Er zijn veel restaurants in Thailand waar je de echte Thaise keuken kunt proeven.

Je kunt ook bij een straat verkoper Thaise Curry’s kopen maar dit raden we altijd af in verband met de mogelijke kans op ziektes of infecties. Naast de Thaise keuken zijn er ook heel veel internationale keukens en ook de welbekende fastfood ketens hebben hun plek gevonden in Thailand.

Wetenswaardigheden Thailand

Om je in Thailand te verplaatsen heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt gebruikmaken van taxi’s, tuk-tuks en andere vervoersmiddelen. Om van noord naar zuid te komen in Thailand kun je het beste reizen met een binnenlandse vlucht. Er zijn meerdere luchthavens waardoor je je snel kunt verplaatsen van A naar B.

Om te reizen in Thailand wordt aanbevolen dat je paspoort minimaal nog 90 dagen geldig is voor dat je vertrekt naar Thailand. Daarnaast is het noodzakelijk dat er verschillende inentingen opgehaald worden bij bijvoorbeeld de GGD. De inentingen zijn bedoelt om je te beschermen tegen mogelijke ziektes en virussen in het land.

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Thailand en www.allinclusivevakantie.com

Lees ook

%d bloggers liken dit: