fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Thailand backpackers paradijs?

Backpackers gebruiken een ezelsbruggetje: Voor trekking, tempels en cultuur moet je naar het noorden, voor stranden en feesten ga je naar het zuiden. Is Thailand backpackers paradijs nummer één?

Op backpackers wordt vaak neergekeken, omdat ze een andere manier van reizen hebben en voor het vakantieland minder geld uitgeven. Toch is het voor een hele grote groep vakantiegangers dé manier van reizen. Uit noodzaak of overtuiging.

Duiken, tips voor en van backpackers

De wateren rond het zuiden van Thailand zijn spectaculair om te gaan duiken. Helder water van een heerlijke temperatuur maken het zwemmen aan de oppervlakte al lekker. De vissen maken het duiken interessant. Het eiland Koh Tao biedt geweldige mogelijkheden om te duiken en het te leren. Er zijn cursussen van 5 en 7 dagen waarin je voor zo’n 200 tot 500 euro leert duiken. Wel zo veilig wanneer je het echt wil gaan doen. Het geeft je een certificaat tot een diepte van 18 meter. Je dagen zijn gevuld met theorie, praktijk en genieten van de stranden.
Wil je iets meer bijzonder? Na je behaalde certificaat kun je door reizen na Hin Daeng wat deel uitmaakt het Mu Koh Lanta National Marine park. De duiktochten daar worden beschouwd als een van de beste die je kunt vinden.

Voor de dappere onder de duikers is er ook een kans dat je witte haaien van dichtbij kunt meemaken. Iets bijzonders en vast meer adrenaline opwekkend  als een bezoekje aan Jaws.

Ben je klaar onder water, maar nog niet met de natuur? Dan kun je doorreizen naar Khao Sok National park. Het heeft het oudste groenblijvende regenwoud ter wereld, met steile bergen, meertjes en prachtige uitzichten. De wandelingen die je hier kunt maken zouden volgens het ezelsbruggetje alleen in Noord Thailand te maken zijn. Dat bewijst maar dat ook op ezelsbruggetjes uitzonderingen zijn.

Lees ook

%d bloggers liken dit: