fbpx
Thai worden steeds dikker.Opmerkelijk 

De Thai worden steeds dikker

Thai worden steeds dikker.Schrikken niet, het fotootje hiernaast? Het is echt een Thaise dame. Dat beeld van kleine dunne vrouwtjes klopt allang niet meer. De Thai worden steeds dikker.

Vijf jaar geleden was een dikke Thai nog uitzondering. Als je er eentje zag, dan keek ook iedereen naar hem of haar. Nu kijkt niemand meer op. De verhoudingen zijn Nederlands, ongeveer 30% van de Thai heeft overgewicht. En het aantal obesitas-gevallen is volgens mij erger dan in Nederland. Het komt dichter in de buurt van de Amerikanen.

Oorzaken

Ik heb deze foto op mijn Facebookwall geplaatst en de reacties van de Nederlanders die voor kortere of langere tijd in Nederland verblijven waren duidelijk. Oorzaak nummer 1 is verkeerd eten. Een groot deel van de Thai is on- of laaggeschoold. Daardoor hebben ze geen idee wat goede voeding is. Tel daarbij op dat de KFC en MacDonalds als paddenstoelen uit de grond schieten. De Thai zien het als een vorm van welvaart dat hun kinderen en zij zelf een buikje hebben. Of buik.

De kinderen krijgen ook erg veel snoepgoed zoals de in suikergerolde bananenbladeren met vulling. Maar ook alcohol is een probleem. Men drinkt meer en vaker. Komt nog eens bij dat het aantal mensen dat lichamelijke arbeid verricht ook steeds minder wordt. Ze zitten zes dagen per week in een kantoor. En alhoewel de Thai meer en meer recreatief sporten is dat zeker bij laaggeschoolde meer uitzondering dan gewoonte.

Thai worden steeds dikker

Je kunt er vergif op innemen dat dit enorme gezondheidsproblemen gaat veroorzaken, zeker gezien het tempo waarin het dikker en dikker worden gaat. Sporadisch zie je een overheidscampagne die waarschuwt voor de gevolgen van dikker worden, maar gezond eten wordt niet echt gepromoot. En dat is jammer want de Thaise keuken is gezond en gevarieerd genoeg. Ik zou zeggen, beginnen bij de kinderen. Onderwijs over wat gezond eten en drinken is.

Lees ook

%d bloggers liken dit: