fbpx
Nieuws 

Thai vliegen met Brussels Airlines

brussel airlines-2Brussels Airlines en Thai Airways, beiden lid van het Star Alliance-netwerk, hebben in de Thaise hoofdstad Bangkok een akkoord ondertekend dat van de luchthaven van Zaventem een hub maakt voor Thai die naar Afrika, Europa of de Amerikaanse oostkust moeten, zo meldt de Standaard.

Bernard Gustin, topman van Brussels Airlines, ziet in het bijkomende potentieel van Aziatische passagiers een belangrijk bijkomend potentieel voor zijn luchtvaartmaatschappij. Thai Airways en Brussels Airlines werken nu al samen voor de vlucht Brussel-Bangkok, die sinds midden vorig jaar bestaat. Maar tot nu toe gaat het vooral om toeristen met Brussel of Bangkok als bestemming.

Belgische kroonprins Philippe aanwezig

De mogelijkheden om Aziatische reizigers aan te trekken wordt nu ruim vergroot met het akkoord, dat is ondertekend in aanwezigheid van prins Philippe. Zo heeft Thai Airways vandaag geen vlucht op New York. Ze bestond ooit wel, maar duurde zo lang dat ze aantrekkingskracht verloor. Via de tussenstop in Zaventem zal de vlucht minder een aanslag zijn op de rug van de passagiers, is de hoop.

Daarnaast bestaan er ook zakelijke contacten tussen Thailand en vooral West-Afrika, een bestemming waar Brussels Airlines in gespecialiseerd is. Thai Airways heeft amper bestemmingen in Afrika. ‘Wij vullen elkaar perfect aan’, zegt ceo Bernard Gustin van Brussels Arilines. ‘Thai Airways vliegt niet op onze routes, wij vliegen niet op Azië.’

Lees ook

%d bloggers liken dit: