fbpx
Thai vinden voeten het smerigstOpmerkelijk Uitgelicht 

Thai vinden voeten het smerigst

Met de regelmaat van de klok komen ze op sociale media voorbij: Foto’s van mensen die met hun voeten op het hoofdkussen van de stoel voor hun leggen. Terwijl Thai de voeten het smerigst stukje lichaamsdeel vinden.

Het zal wel aan mij liggen, dat ik niet begrijp dat mensen zich niet verdiepen in het land waar ze naar toe op vakantie gaan. De Do en don’t niet even tot zich nemen. En dus uit totale onwetendheid de grofste beledigingen of blunders begaan.

Net als die Nederlander die in Myanmar last van een dienst in de naastgelegen tempel. En dus er maar de stekkers uit trok. En dan verbaast reageren dat de Birmezen zo heftig reageren en hem in de bajes gooien.

Overigens zal geen Thai mensen die hun voeten op de stoel voor hun leggen, voor maanden in het cachot gooien. Maar het is wel een van de grofste beledigingen die je een Thai kan aandoen. Met je (de onderkant) van je voeten naar hem wijzen.

Thai vinden voeten het smerigst

En als je dan weet dat het hoofd voor Thai een heilig deel is, dan snap je misschien wel dat jou onderkant van je voeten zo dicht bij zijn of haar hoofd een totale kwelling is.

Thai vinden voeten het smerigst

Geheel onlogisch is het ook niet, de Thaise afkerigheid van voeten. Je loopt er mee over straat, vaak in slippers. De straten in Thailand blinken niet uit in properheid, dus… je voeten zijn vies.

Ze zitten vol bacteriën en misschien dat ze onderweg ook nog een paar virussen hebben opgepikt. Ik vermoed dat ze ook allerminst lekker ruiken. Zelfs in Nederland en België zouden we dit niet erg fijn vinden. Laat staan in het snikhete Thailand.

Thai vinden voeten het smerigst

Wat de twee dames op de bijgaande foto’s dan ook bezield heeft, daar kan ik alleen maar naar raden. Het is me wel vaker opgevallen dat dames graag hun voeten omhoog leggen en ze hebben groot gelijk. Het is rustgevend en verkoelend. Maar doe dat in je eigen kamer, niet op openbare plekken!

Lees ook

4 Thoughts to “Thai vinden voeten het smerigst”

 1. Kees

  Mee eens. Echter hoe vaak je in een restaurant zit te eten zie je de thai met gekruiste benen en voeten onder hun gat te eten.
  De lotushouding vinden ze noodzakelijk om op die manier te zitten en te eten.
  Dit is dus wel acceptabel. Geldt ook op andere plekken. De slopers worden uitgedaan en zitten. Ook schijnen kinderen gewoon op stoelen te mogen staan zonder dat moeders er iets van zegt.
  Lange haren van de dame die voor je zit op de boot die dus constant wapperen in een ander zijn gezicht die er achter zit.
  Zeg je hier iets van zijn ze dus ook gepikeerd. Tja lange haren zijn mooi maar niet op deze wijze.
  Het begint er soms op te lijken dat er met 2 maten gemeten wordt en de thai weinig weet of wil weten van een fatsoenlijk gedrag. Uitstappen bij een bus? Ze staan al te dringen om naar binnen te gaan terwijl er nog uitgestapt moet worden.
  Helaas aan mij de verkeerde.
  Ach er zijn meer van dit soort toestanden.
  De motorbike rijder die tegen het verkeer in rijdt en dan ook nog op het trottoir rijdt en meent dat ik aan de kant ga.
  Dus ook niet. Stil blijven staan en niets zeggen.
  We moeten een heleboel zaken accepteren maar omgekeerd? Nee dat zal de cultuur zijn

 2. Rendekoena

  Ach ja, onze jonge westerse dames heeft geen oosterse opvoeding gehad. Bij ons in het westen mag toch alles.

 3. George

  Inderdaad getuigd het van onverschilligheid en het ontbreken van enig respect naar de andere toe. Wat me idd ook erg opvalt dat het bijna altijd vrouwen zijn die daar zogezegd schijt aan hebben. Gewoon bekeuren die lui met een dikke thai prent! Dan voelen ze het in hun portemonee. En niet betalen ? Dan ga je maar gezellig een dagje zitten in een gore thaise cel! Hebben ze er genoeg van! Dan laten ze het de volgende keer wel! Sommige lui hebben gewoon een harde les nodig voor ze enigzins wat leren!

 4. bart

  In welk land dan ook, het getuigd van zeer slechte manieren. Lak aan iedereen hebben, dat is de afspiegeling van de tegenwoordige maatschappij. Het is waar dan ook zeer onbeschoft !

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: