fbpx
Thai vinden voeten het smerigstOpmerkelijk Uitgelicht 

Thai vinden voeten het smerigst

Met de regelmaat van de klok komen ze op sociale media voorbij: Foto’s van mensen die met hun voeten op het hoofdkussen van de stoel voor hun leggen. Terwijl Thai de voeten het smerigst stukje lichaamsdeel vinden.

Het zal wel aan mij liggen, dat ik niet begrijp dat mensen zich niet verdiepen in het land waar ze naar toe op vakantie gaan. De Do en don’t niet even tot zich nemen. En dus uit totale onwetendheid de grofste beledigingen of blunders begaan.

Net als die Nederlander die in Myanmar last van een dienst in de naastgelegen tempel. En dus er maar de stekkers uit trok. En dan verbaast reageren dat de Birmezen zo heftig reageren en hem in de bajes gooien.

Overigens zal geen Thai mensen die hun voeten op de stoel voor hun leggen, voor maanden in het cachot gooien. Maar het is wel een van de grofste beledigingen die je een Thai kan aandoen. Met je (de onderkant) van je voeten naar hem wijzen.

Thai vinden voeten het smerigst

En als je dan weet dat het hoofd voor Thai een heilig deel is, dan snap je misschien wel dat jouw onderkant van je voeten zo dicht bij zijn of haar hoofd een totale kwelling is.

Thai vinden voeten het smerigst

Geheel onlogisch is het ook niet, de Thaise afkerigheid van voeten. Je loopt er mee over straat, vaak in slippers. De straten in Thailand blinken niet uit in properheid, dus… je voeten zijn vies.

Ze zitten vol bacteriën en misschien dat ze onderweg ook nog een paar virussen hebben opgepikt. Ik vermoed dat ze ook allerminst lekker ruiken. Zelfs in Nederland en België zouden we dit niet erg fijn vinden. Laat staan in het snikhete Thailand.

Thai vinden voeten het smerigst

Wat de twee dames op de bijgaande foto’s dan ook bezield heeft, daar kan ik alleen maar naar raden. Het is me wel vaker opgevallen dat dames graag hun voeten omhoog leggen en ze hebben groot gelijk. Het is rustgevend en verkoelend. Maar doe dat in je eigen kamer, niet op openbare plekken!

Lees ook