fbpx
Thai op een brommerVerkeer en vervoer Video's 

Hoe gek doen Thai op een brommer? (video)

Thai op een brommerHet lijkt er soms wel eens op alsof de Thai weinig waarde hechten aan hun eigen leven. Dat geldt zeker als de Thai op een brommer stappen en zich in het verkeer begeven.

In de onderstaande video kun je zien welke rare en gevaarlijke capriolen sommige Thai uithalen als ze eenmaal op brommer stappen. Deze meneer of mevrouw heeft een camera op zijn stuur gemonteerd, is een stukje gaan rijden en heeft zijn capriolen allemaal opgenomen.

Hoge snelheden, tussen vrachtwagens doorschieten terwijl er nauwelijks ruimte is,  en zonder ook maar af te remmen tussen een verkeersopstopping doorschieten. Gekkenwerk noem ik dat.

Leuk, rijden op een brommertje

Als ik op het Thaise platteland ben, of in Chiang Mai of Chiang Rai, dan huur ik een brommertje. Het is de fijnste manier om jezelf te verplaatsen. En ik zeg brommertje, maar eigenlijk zijn het motors. In Chiang Rai heb ik wel eens uitgeprobeerd hoe hard zo’n ding kan. Toen de snelheidswijzer 100 km/u aanwees heb ik het gas maar losgelaten. Ik wist genoeg.

Ik had namelijk slechts een korte broek en een t-shirt aan. Als je met die snelheid dan een schuiver maakt, dan blijft er weinig vlees aan je botten zitten, kan ik je verzekeren. Ik heb vrienden met een lagere snelheid een smakker zien maken en die zagen er wekenlang niet uit. Daar komt bij dat een medewerker van de Nederlandse ambassade in Bangkok me eens heeft verteld wat er van je overblijft als je met hoge snelheid een muur of bestelbus raakt. Er is nauwelijks nog iets over om te identificeren.

Ik ben geen Thai op een brommer

Als ik in Thailand op een brommer rij, dan pas ik me zoveel mogelijk aan het rijgedrag van de Thai aan. Ga je de verkeersregels volgen, dan veroorzaak je juist ongelukken. Want niemand doet dat. Ze schrikken zich wild van je. Maar, ik ga nooit zo tekeer als de Thai op deze video. Ik ben wel gek, maar niet levensmoe.Lees ook

%d bloggers liken dit: