F Thai kunnen niet zonder mobieltje op vakantie - Hier is Thailand.nl
mobieltjes op vakantieNieuws Opmerkelijk Uitgelicht 

Thai kunnen niet zonder mobieltje op vakantie

mobieltje op vakantieOnderzoekjes zijn altijd leuk. Zo blijkt dat Thai niet graag hun mobieltje op vakantie opgeven. Die gedachte alleen al bezorgt 85 procent van hen koude rillingen.

In het onderzoek staan de Thai zelfs op de eerste plaats. Het doet hen echt pijn in het hart om hun mobieltje op vakantie op te moeten geven. Gek is dat niet, want ze zijn echt verknocht aan hun digitale gadget. Ze kunnen simpelweg niet meer zonder hun smartphone of tablet.

Hele dag online

De hele dag zitten ze ermee, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Eindeloos online chatten, Facebook controleren, foto’s maken en ga zo maar door. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Hotels.com en brengt de digitale gebruiken van reizigers uit 28 landen in kaart. Het laat goed zien welke reizigers er moeite mee hebben om de dagelijkse balans tussen privé en werk los te laten op vakantie.

De hele top-6 bestaat louter uit Aziatische landen. Geluk bij een ongeluk dus voor de Thai dat zij niet alleen staan in dit gebruik. Korea volgt met 78 procent op de tweede plaats, gevolgd door Japan met 69 procent op plek drie. Hoe staat Nederland er dan voor? ‘Wij’ staan op een gedeeld twintigste plaats – samen met Australië en Denemarken. Zo’n 29 procent van de Nederlandse ondervraagden kan simpelweg niet zonder zijn of haar mobieltje op vakantie.

Toch heerst er ook spijt na afloop van de vakantie. Bij thuiskomst heeft 36 procent spijt van de tijd die zij besteed hebben aan hun digitale gadgets. En toch doen ze het echt zelf, want de helft checkt nog altijd de e-mail van het werk op hun vakantieadres. Facebook zal ongetwijfeld een andere populaire manier van tijdsbesteding zijn.

De top-10 van reizigers die niet graag afstand doen van hun mobieltje op vakantie:

  1. Thailand (85%)
  2. Korea (78%)
  3. Japan (69%)
  4. China (67%)
  5. Singapore (60%)
  6. Taiwan (53%)
  7. Noorwegen (53%)
  8. Brazilië (52%)
  9. Ierland (51%)
  10. Finland (50%)


Lees ook

%d bloggers liken dit: