Is deze kwieke Thai de oudste mens ter wereld?

Thai de oudste mensDe Thaise autoriteiten zijn van plan om Kamu Tongnumchokdee voor te dragen als oudste inwoner van Thailand. Volgens zijn documenten is Kamu 119 jaar oud, wat van hem meteen ook de oudste nog levende mens ter wereld zou maken.

Het blijft afwachten of het Guinness Book of World Records zijn leeftijd officieel zal erkennen. Op dit moment gaat die eer naar de Japanse vrouw Misao Okawa (115 jaar). Haar Thaise concurrent,  Kamu zou geboren zijn op 8 mei 1894, verkeert nog in uitstekende gezondheid.


Thai de oudste mens?

Kamu is een etnische Karen en woont Muang Pam Ville in Pang Mapha. Hij is een weduwenaar die vier kinderen heeft, waarvan eentje al is gestorven. Kamu is nog steeds goed ter been. Hij woont in een één kamerwoning en krijgt een beetje hulp van zijn familie in het dorp. Maar hij gaat zelf nog dagelijks vissen om zijn eten te bereiden. Zijn maaltijd bestaat uit rijst met groenten en vis, op smaak gebracht door nam-prick, de Thaise sambal.

Het lijkt erop dat oud worden in het bloed van het Karen-volk zit. In het zelfde gebied wonen nog twee Karen’s die erg oud zijn: Norjordoh Wanapanich is 116 en Normikho Rattanaarayatham is 105 jaar oud.

Bij onze collega’s van de Belgische omroep VRT zijn beelden te zien van Kamu Tongnumchokdee

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.