Terugreis naar Nederland wordt nooit leuk

terugreis naar NederlandAan elke reis komt een eind: een enorm cliche maar wel waar. Mijn terugreis naar Nederland begon vanochtend met een afscheidsontbijt op mijn vaste werkplekje van de afgelopen dagen. The Coffee Club op Ekkamai.

Voor de eerste keer neem ik mijn laptop niet mee om een stukje te schrijven. Zoveel tijd heb ik niet. Bij het ontbijt zit mijn reisgenoot en medeblogger die veel later terugvliegt. Twee dagen namelijk.

Die twee dagen lijken een enorm verschil te maken. Ik weet van eerdere reizen dat de laatste dagen van een reis niet per definitie de leukste zijn. Vaak is het nog een beetje rondhangen en dingen afwerken. Je maakt geen grootse plannen meer.Afscheid nemen

In tegenstelling tot mijn  traditie gisterenavond wel nog even uit geweest. Een kleine, maar erg gezellige kroegentocht op een van de bekende Soi’s  aan Sukhumvit. Soi Cowboi, er zit een bar met de naam Long Gun, maar dat was ook de enige associatie die ik heb met de cowboys? Waarschijnlijk zal het eerder iets te maken hebben gehad met de tijd dat de Amerikanen nog veel in Thailand R&R hielden. Maar goed, het ontbijt is ten einde en dus op naar de taxi.

Terugreis naar Nederland

Op weg naar het vliegveld zit ik alleen in de taxi. Ik zit een beetje voor me uit te mijmeren en zie hoe snel Bangkok is veranderd in de laatste paar jaar. Het verschil tussen het centrum met zijn rijkdom, torenflats en nieuwbouw shoppingmalls en de buitenwijken lijkt steeds groter te worden. De buitenwijken houden nog een beetje hun karakter. Op weg naar het centrum van Bangkok een paar weken geleden leek het als of alle activiteiten op en rond de weg mij begroeten. Nu lijken ze verdwaasd weg te kijken als beledigde geliefde die kwaad is dat je toch weg gaat.

Niets houdt me tegen, mijn vliegtuig wacht voor de terugreis naar Nederland. Brrrrrr.

Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Tja ken t gevoel….maar in 2008 geen mogelijkheid tot terug! Men vloog toch cq repatriëren van toeristen als alternatief vanaf Utapao nabij Pattaya, of gewoon de gelegenheid aangegrepen om 2 weken langer te blijven 😉 kan het begrijpen hoor nogmaals!!!

    Reply

Post Comment