Temperatuur in Thailand boven de 40 graden

Het hoort bij Songkran. Een hoge temperatuur in Thailand. Op sommige plekken komt de temperatuur zelfs boven de 40 graden.

Dat is ook de reden dat Songkran, dat bekend staat vanwege het gooien met water naar elkaar, halverwege april wordt gehouden. Dit is de warmste tijd van het jaar in Thailand. Hartje zomer.


Van oorsprong is Songkran een reinigingsritueel, waarbij Boeddhabeelden een wasbeurt krijgen. Daarnaast is het ook een gebruik dat de jongeren, de ouderen respect betonen door een klein beetje water op de handen en in de nek te sprenkelen.

Ter verkoeling. Dat is een ‘beetje’ uit de hand gelopen. Het beetje water is heel veel geworden.

temperatuur in Thailand

Temperatuur in Thailand

En verkoeling is precies wat de meesten nodig hebben tijdens hartje zomer. Zo liepen de temperaturen gisteren in de provincies Tak en Lampang in noord-Thailand op tot een broeierige 42 graden. Met die temperaturen is er nauwelijks enige verkoeling te vinden.

De komende dagen zal het kwik nauwelijks zakken. Dus als je een extra emmer water over je heen krijgt. Bedank de gooier. Je bent weer even koel.

One Comment - Write a Comment

  1. Het lijkt of de temperaturen in Thailand aan het stijgen zijn. Ik ga graag half november tot half december en toeval of niet, het leek in 2017 en 2018 duidelijk warmer dan voorgaande jaren!

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.