fbpx
sukhothaiOntdek Thailand Rest van Thailand 

De tempelruïnes van Sukhothai (video)

Sukhothai is een stad in het midden van Thailand en staat vooral bekend vanwege een paar fraaie bezienswaardigheden. Sommigen staan zelfs op de UNESCO werelderfgoed lijst.

De stad Sukhothai was een tijd lang hoofdstad van de regio en kende goede jaren. De rijkdommen werden in het bouwen van prachtige tempels gestoken.

taking some postcard shots in Sukhothai 🙏🏼 ☀️

Een bericht gedeeld door Laura Moonwalker (@lauramoonwalker) op

Ayutthaya, de voormalige hoofdstad, werd destijds in de brand gestoken door de Birmezen waarbij de tempelruïnes veelal vergingen. In Sukhuthai zijn ze juist goed bewaard gebleven.Sukhothai Historical Park

Deze bezienswaardigheden liggen in het Sukhothai Historical Park. Binnen dit park liggen 21 historische ruïnes en op 5 kilometer daarvan bevinden zich er nog eens 70. Toeristen betalen een paar euro om het park te betreden, maar geloof mij: dit is zeer de moeite waard. Wat Mahathat is verreweg de mooiste tempel hier, waarbij je een goed beeld krijgt van de architectuur uit deze regio.

Sukhothai wordt vaak aangedaan door toeristen tijdens rondreizen. Maar dat betekent niet dat je er als backpackers of zonder programma rondreizende toerist niet kunt komen. Sterker nog: de stad is een prima tussenbestemming als je van Bangkok naar Chiang Mai reist, of andersom natuurlijk. Een kamer vinden hier is niet moeilijk, vooral in het nieuwe gedeelte van de stad is er een overvloed aan guesthouses en hotels.

Hoe kom je er?

Vanuit Bangkok kun je op verschillende manieren reizen naar Sukhothai. Je kunt vliegen met Bangkok Airways, met de trein of natuurlijk met de bus. Vanuit Bangkok doet je er met de bus zo’n 7 uur over, vanuit Chiang Mai zo’n 6 uur.

Bekijk hieronder een video-impressie over wat je allemaal kunt zien in Sukhothai:

Lees ook

%d bloggers liken dit: