fbpx
Taxi voor vrouwen in BangkokNieuws Opmerkelijk 

Taxi voor vrouwen in Bangkok?

Taxi voor vrouwen in BangkokEr zijn plannen om een taxi voor vrouwen in Bangkok te introduceren. Veel vrouwen voelen zich namelijk niet altijd even veilig als ze alleen een taxi naar hun bestemming nemen.

Volgens Assanatai Rattanadilok na Phuket, de adjunct-directeur van het Department of Land Transport, zijn er recentelijk plannen gemaakt om een taxi voor vrouwen in Bangkok te laten rijden. Deze chauffeurs accepteren dan ook echt alleen vrouwelijke klanten. Veel vrouwen voelen zich simpelweg niet veilig in de normale taxi’s in Bangkok. Chauffeurs rijden gevaarlijk, komen soms dreigend over en in een enkel geval wordt de vrouwelijke passagier zelfs verkracht.

Taxi voor vrouwen in Bangkok met een hoger starttarief

Er wordt momenteel hard gewerkt om dit plan tot uitvoering te brengen. Er zijn drie richtlijnen voor het project: de opleiding van de taxichauffeurs, hoe Bangkokians een taxi voor vrouwen in Bangkok herkennen en het starttarief, dat ‘ietsje’ hoger ligt dan het normale starttarief van 35 baht.

Het departement verwacht de studie naar het project voor een taxi voor vrouwen in Bangkok aan het eind van dit jaar af te ronden en vervolgens te overhandigen aan de minister van Transport voor een definitieve goedkeuring.

Overigens zijn er al speciale taxi’s voor vrouwen in Thailand. In Chiang Mai kunnen dames van dit soort taxi’s gebruik maken tegen een starttarief van 150 baht, zo schrijft de Thaise nieuwssite Khaosod. Dat is dus vijf keer zo hoog als het tarief van een normale taxi in Bangkok. De vraag is dan ook of zoiets wel gaat werken in de Thaise hoofdstad…

Lees ook