fbpx
TawandangBangkok Ontdek Thailand 

Tawandang: een beetje Duitsland in Bangkok

De naam Tawandang associeer je nou niet meteen met Duitsland. Toch is het Duits wat er de klok slaat, alleen al om het eigen gebrouwen bier.

Voor wie geen idee heeft waar ik het over heb: Tawandang is een Duitse bierbrouwerij in Bangkok. Naast het feit dat er bier gebrouwen wordt, kun je er ook iedere avond terecht voor eten, drinken en leuke optredens van verschillende artiesten. Tawandang werd in 1999 geopend en was de eerste ‘microbrouwerij’ in Thailand. Hier werd op kleine schaal bier naar Duits recept gebrouwen.

TawandangTawandang: avond aan avond vol

Nu, 16 jaar later, is Tawandang een begrip in Bangkok. Avond aan avond zit het vol met mensen. Of het nu zaterdagavond of woensdagavond is, reserveren is aanbevolen, zeker als je met een grotere groep erheen wilt gaan. Mijn tip? Vraag of je een tafel voor het podium kunt krijgen. Het geluid staat namelijk niet zo heel hard, waardoor je nog altijd tijdens de optredens met je gezelschap kunt praten.

Iedere avond vanaf 19.00 uur treden er verschillende artiesten op. Een band is er meestal, maar soms wordt het afgewisseld met een goochelaar of een andere artiest. En zo worden Thaise en westerse nummers afgewisseld. En hoe later op de avond, hoe meer het publiek loskomt. Vooral bij het spelen van bekende Thaise nummers zie je Thai dansen en meezingen.

TawandangEigen gebrouwen bier

Dat komt natuurlijk door de aanwezigheid van bier. Heel veel bier. Want zoals gezegd beschikt Tawandang over een eigen brouwerij, waar drie soorten bier worden gebrouwen: lager, donker en weizenbier. En dat in glazen of zelfs torens van verschillende hoeveelheden. Een glas van een halve of zelfs één liter? Geen probleem. De biertorens gaan tot een inhoud van 3 liter. Lekker zelf je biertje tappen dus.

Naast veel bier drinken kun je er ook prima eten. De pork nuckle (met aardappelpuree en zuurkool) is een absolute aanrader die niet mag ontbreken op tafel. Voeg daar een aantal Thaise gerechten aan toe en een gezellige avond is gegarandeerd.

Tawandang ligt aan Rama III Road, niet ver van Asoke. Je komt hier naast Thai ook veel expats tegen. Iedere taxichauffeur in Bangkok kent Tawandang, dus moeite om het te vinden heb je nooit.

Tawandang German Brewery
Openingstijden: dagelijks van 17:00 – 01:00 uur
Adres: 462/61 Rama 3 Road, Bangkok
Tel: +66 (0) 267 811 146

Lees ook

%d bloggers liken dit: