fbpx
Achtergrond Phuket Uitgelicht 

Tattoo laten zetten in Thailand

Tattoo laten zetten in Thailand
foto’s: www.thaitattoo.nl

Een van de mensen die dat van plan is om te gaan doen is Joyce. We lazen op haar website dat ze aan het dubben of ze wel op reis zou gaan, en of ze het ook zou durven  een tattoo laten zetten in Thailand. Maar ze heeft de knoop doorgehakt. Dit is haar verhaal.

Joyce wil tattoo laten zetten in Thailand

Een avondje achter computer en ik ben mijzelf weer verloren in het eindeloos speuren. De uren zijn voorbij gevlogen maar ik heb me prima geamuseerd. Beter gezegd een vaag plan in mijn hoofd begint al concreter te worden al weet ik nog steeds niet de details. Waar heb ik het over? Een beetje nieuwe inkt op mijn lichaam

Momenteel ben ik, zoals wel eens verteld hier, in het bezit van twee tekeningen. Eentje op mijn rechterschouder en eentje op mijn onderrug. Beiden hebben ze een bijzondere betekenis voor mij en spijt heb ik er ook nooit van gehad. Beter gezegd ik ben al een aantal maanden aan het dubben over tattoo nummer 3.   Het idee tattoo verdween weer in de vrieskast, maar vandaag kwam het ineens weer naar boven.Ha Thaew tattoo

Ik weet niet eens meer hoe ik er ineens in verzeild raakte maar tijdens het lezen over Thailand op internet, klikte ik door en ineens waren daar al die tekeningen van dieren met mantra’s er om heen. Ik denk terug aan de foto’s van een bekende die op Phuket een Ha Thaew tattoo liet zetten. Ik vind het een mooi en vrouwelijk ontwerp en een deel van mij zou dit ook best willen hebben, beter gezegd deze hoort op een linker schouder en laat die nou net nog vrij zijn bij mij hahaha.

Tattoo laten zetten in Thailand

Ik ging nadenken wat de reis naar Thailand, buiten het bezoeken van mijn droomland, voor mij betekend. Ergens is het de confrontatie met tientallen angsten: de angst ‘alleen’ te zijn (voor zover dat kan met 25 reisgenoten), de angst ver van huis te zijn (heimwee), de angst afgewezen te worden (vreemd in een groep) en ga zo maar door. Ik heb de keuze gemaakt dat ik sterk genoeg ben om op eigen benen te staan, dat ik mijzelf echt wel red. Dat ik mijzelf eens en voor altijd los maak van alle (schijn) veiligheid die ik in mijn leven heb.

Durf ik wel?

Ergens ben ik een bang muisje maar dat muisje begint haar angsten te verliezen en mijn reis naar Thailand staat daar echt symbool voor. Met dat besef in mijn hoofd ben ik gaan zoeken naar mooie tekeningen en al snel bleek dat een van mijn favo dieren voor kracht en nergens voor terugschrikken staat: de tijger. Ik heb er in het verleden wel eens over gedacht om een tijger tattoo te laten zetten op mijn linker schouder en dan op zo een manier dat het lijkt of hij naar boven klimt, klauwen in mijn vel.

Ik ging zoeken naar traditionele Thaise tattoos van tijgers en mijn keuze om zoiets te laten zetten is er eigenlijk alleen maar stelliger van geworden. Ja ik wil een vereeuwiging die samenhangt met deze reis op mijn lichaam, maar ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik precies wil laten zetten. Ik ben verliefd op onderstaande ontwerp van de tijger, maar het andere ontwerp is misschien vrouwelijker…..

Redactie: als het goed is, is Joyce nu in Thailand en loopt ze met een nieuwe tattoo rond. Lees ook

%d bloggers liken dit: