fbpx
Opmerkelijk 

Een taal leren met als hulp de krant

De Bangkok Post heeft een feature op zijn digitale editie van de krant die maar weinig collega’s nadoen. Vast onderdeel van elke editie is het gedeelte dat Thai kunnen gebruiken om hun Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Meestal wordt een redelijk luchtig stukje uitgekozen waarbij je de onderstreepte woorden nog eens extra uitgelegd krijgt. Zo’n beetje een op de tien, een op de acht woorden worden gebruikt om de extra informatie te geven. Voor de gevorderde lezers valt het nauwelijks op en die lezen gewoon lekker door terwijl de jeugd of iemand die op latere leeftijd er een taal bij wil leren extra ondersteuning krijgt.

Een taal leren met als hulp de krant

Zelfs voor toeristen die op het moment van reizen afhankelijk zijn van een Engels talige krant om het lokale nieuws op te pikken kan het een handig middel zijn.

Het item voor vandaag was een soort competitie voor fotografen waarin beelden van het net afgelopen Songkran werden gepresenteerd. Dertien foto’s waarin je zelf kunt stemmen of je het een gepaste foto vindt of niet. Intussen krijg je uitleg over de traditie van Songkran.

Het is natuurlijk niet altijd feest met de onderwerpen en soms zijn wat pittigere zaken aan de beurt om de begeleiding te krijgen. Bangkokpostlearning zo heet het programma dat deze service geeft.

Een leuk extraatje deze artikelen op internet

Het Learning gedeelte van de Bangkok Post heeft ook een facebook pagina waarbij elke dag op een simpele manier attent gemaakt wordt op een artikeltje wat je kunt lezen en spelender wijs je taal verbeteren gaat.

Het zou ook voor scholen in andere landen een prima initiatief kunnen zijn om aan de ene kant de taal te leren, het lezen te bevorderen en ook nog eens kinderen in contact te brengen met een nieuws voorziening als een krant. Een krant geeft je toch een heel andere kijk op de wereld, zelfs wanneer je hem op internet leest.

Lees ook

%d bloggers liken dit: