fbpx
Agenda Ontdek Thailand 

Surin Elephant Round-up Festival

Surin Elephant Round-upDe Thaise provincie Surin staat bekend om hun omgang met olifanten. Sinds de jaren zestig eren ze die band tussen mens en dier met het festival Surin Elephant Round-up. Dit jaar wordt dat gehouden op 21 en 22 november.

Het Surin Elephant Round-up festival is ontstaan nadat de burgeroorlog in Cambodja en de economische teruggang voor deze provincie olifanten handelaars (voornamelijk de etnische minderheid Kuy) dwongen op een andere manier hun boterham te verdienen. Ze besloten het publiek te gaan vermaken. Daarvoor werden de olifanten gebruikt als werkkracht. In eerste instantie gebeurde dat nog met wilde olifanten, later werden ze getemd. De olifant is heilig in Thailand, en dus mag het  Surin Elephant Round-up festival het predicaat ‘Koninklijk’ dragen.

Kunst en cultuur

Tijdens het tweedaagse-festival wordt de kracht en de mogelijkheden van een olifant getoond. Er zijn shows die laten zien hoe het Thaise leger de olifanten vroeger tijdens oorlogen inzetten. Bijvoorbeeld tijdens de oorlog met de Khmer.  Uiteraard is er ook een potje olifanten-voetbal. En wordt geshowd dat je met een olifant polo kunt spelen. Verder is er is  volop ruimte voor kunst en cultuur-tentoonstellingen.  Centrum van het Surin Elephant Round-up festival is het Si Narong Stadium, dat voor twee dagen lang het grootste ‘olifanten-dorp’ van de wereld is.

Zover bekend bij de redactie, vindt tijdens dit festival geen verminkingen, martelingen of andere vervelende zaken bij de olifanten plaats.

Datum: 21 en 22 november

Waar: Surin Elephant Performance Ground and Si Narong Stadium, Muang District, Surin Province

Lees ook

%d bloggers liken dit: