fbpx
surin eilandenEilanden Uitgelicht 

Surin Eilanden: mooiste plek van Thailand?

Thailand telt ontelbaar veel eilanden. Maar wat is nu de allermooiste plek? Volgens kenners zijn dat de Surin Eilanden in het diepe zuiden van Thailand.

Palmbomen, wit strand, helder zeewater en kleurrijke vissen. Het ideaalbeeld van een tropisch eiland. Nadeel van veel Thaise eilanden is dat ze letterlijk overspoeld zijn door toeristen.

Hoe anders is dat op de Surin Eilanden? Oké, je bent echt niet de enige vakantieganger, maar het is ook niet zo dat hordes Chinezen ineens het strand luidruchtig innemen terwijl jij er heerlijk ligt te genieten.
surin eilanden

In totaal 5 eilanden

Deze archipel in de Andamanse Zee bestaat uit 5 eilanden die deel uitmaken van het Thaise Mu Koh Surin National Park. Koh Surin Nuea (noord) en Koh Surin Tai (zuid) zijn de 2 grootste Surin Eilanden, Koh Khai, Koh Kland en Koh Ri zijn beduidend kleiner.

Het is vooral een populaire plek om te gaan snorkelen of duiken. Verder vind je hier veel jungles met zeldzame wilde dieren en ondiepe baaien.

In 1981 werd de eilandengroep uitgeroepen tot nationaal park, om het te beschermen tegen schadelijke ontwikkelingen. Deze afgelegen eilanden zijn alleen per boot bereikbaar en liggen zo’n 50 kilometer uit de zuidwestelijke kust van Thailand.

Overigens is het beschermde natuurgebied een aantal maanden per jaar gesloten – van 16 mei tot en met 31 oktober. Dit wordt gedaan om de natuur de behouden en vanwege het regenseizoen. Als je de Surin Eilanden betreedt, dan betaal je als buitenlandse toerist 500 baht per persoon.

Hoe kom je er?

Vanuit Bangkok kun je op verschillende manieren reizen naar Khuraburi, de plek waar de boot vertrekt. Je kunt vliegen naar Phuket of Krabi en vanaf daar de bus of een taxi nemen.

Of je pakt de bus vanuit Bangkok naar Krabi of Phuket. In Khuraburi zelf zit een aantal reisbureaus waar je boottickets kunt kopen. Wil je een paar dagen op de Surin Eilanden verblijven? Kies dan voor een op open ticket.

Accommodaties lopen nogal uiteen qua prijs. Je hebt al een tentje voor 600 baht per nacht. Als je van meer luxe houdt, kies je voor een bungalow van ongeveer 2.000 baht per nacht.

Eén ding is in ieder geval zeker, de Surin Eilanden stellen je absoluut niet teleur.

Lees ook