fbpx
Surat ThaniOntdek Thailand Rest van Thailand 

Surat Thani, poort naar Zuid-Thailand

Surat Thani is een stad die door veel mensen links gelaten wordt. Slechts een plek om op de boot te stappen naar een van de vele eiland. Onterecht. 

Deze stad met ruim honderdduizend inwoners, wordt steeds vaker ontdekt door toeristen. Mensen die vermoedelijk de plek leerde kennen toen ze op de veerboot naar Koh Samui, Koh Tao of Koh Pangnan stapten.

Misschien moesten ze een paar uur wachten en zijn vervolgens op onderzoek uitgegaan. Wat ze zagen was een typische Thaise stad waar hard gewerkt wordt. Maar bovendien: je kunt hier heerlijk eten.

Markten en eten

Surat Thani is de poort naar Zuid-Thailand. De plek waar vele Thaise curry’s hun oorsprong hebben. Om maar niet te hebben over de rijke schakering aan vis en schaaldieren. Je kunt je hart ophalen op een van de vele markten die deze stad rijk is. Vooral de avondmarkten staan vol met eetkraampjes.

Ook is omgeving rijk aan bossen en natuur. Het is een heerlijke plek voor wandelaars. Loop  ook een rondje door de stad en de waterkant niet over in je wandeling. Bovendien is het een zeer relaxte plek, niet zo gejaagd als andere toeristenoorden.

Niet voor niets betekent de naam van de stad ‘Stad van goede mensen’.  En last but not least… het massatoerisme heeft hier nog niet toegeslagen.

Hoe kom ik er?

Surat Thani heeft een klein vliegveld. Als je snel naar het zuiden van Thailand wilt vliegen is het soms de goedkoopste optie om hier naar toe te vliegen. Vanaf onder meer Bangkok en Chiang Mai gaan er rechtstreekse vluchten.

Het treinstation ligt eigenlijk in Phun Phin, ruim tien kilometer buiten Surat Thani. Als je rechtstreeks uit Bangkok komt is dit een goede optie. Je bent dan ongeveer tien uur onderweg.

De boot pakken op Koh Samui naar Surat Thani is uiteraard ook een optie, je bent dan een kleine drie uur onderweg.

Video Surat Thani

Lees ook