fbpx
sukhothaiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Sukhothai: stad vol met bezienswaardigheden

Sukhothai is een stad in het midden van Thailand en staat vooral bekend om een paar fraaie bezienswaardigheden. Sommigen staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Veel toeristen kiezen ervoor om de cultuur in Thailand te ontdekken in Ayutthaya of in Chiang Mai. Ayutthaya omdat het dicht bij Bangkok ligt en Chiang Mai omdat het een must is om te zien.

Maar dat geldt zeker ook voor Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand die veel goede jaren kende. De rijkdommen werden in het bouwen van prachtige tempels gestoken.

Ayutthaya, de voormalige hoofdstad, werd destijds in de brand gestoken door de Birmezen waarbij de tempelruïnes veelal vergingen. In Sukhothai zijn ze juist goed bewaard gebleven.

Sukhothai Historical Park

Deze bezienswaardigheden liggen in het Sukhothai Historical Park. Binnen dit park liggen 21 historische ruïnes en op 5 kilometer daarvan bevinden zich er nog eens 70.

Toeristen moeten een paar euro betalen om het park te betreden, maar geloof mij: dit is zeer de moeite waard. Wat Mahathat is verreweg de mooiste tempel hier, waarbij je een goed beeld krijgt van de architectuur uit deze regio.

Bij vooraf samengestelde rondreizen wordt Sukhothai vaak in het pakket opgenomen. Maar veel toeristen en backpackers die hun reis zelf plannen, laten de stad vaak links liggen. Terwijl het juist een prima tussenbestemming is als je van Bangkok naar Chiang Mai onderweg bent, of andersom natuurlijk.

Het ligt namelijk op de route, waardoor je er uitstekend met de bus kunt komen. Vanuit Bangkok doe je er dan zo’n 7 uur over, vanuit Chiang Mai 6. De stad heeft trouwens ook een eigen vliegveld (kijk voor tickets op http://www.bangkokair.com) en is goed met de trein te bereiken.

Een kamer vinden hier is niet moeilijk, vooral in het nieuwe gedeelte van Sukhothai is er een overvloed aan guesthouses en hotels.

Lees ook