fbpx
Markten Hua HinHua Hin Ontdek Thailand 

Struinen op de markten van Hua Hin

markten van Hua HinDe koninklijke badplaats aan de Golf van Thailand staat bekend om zijn lange zandstrand, kabbelend nachtleven, gemoedelijke sfeer en de vele visrestaurants. Maar ook leuk, is struinen op de markten van Hua Hin. Daarom een kleine greep.  

Een van de meest populaiste van alle markten van Hua Hin is de avondmarkt in het centrum. Ook zeer geliefd bij de lokale Thai die er en masse afkomen. Er is dan ook van alles te koop, van cd’s en kleding, schoenen en slippers, mobieltjes tot houtsnijwerk, Boeddhabeelden tot souvenirs en allerhande huishoudelijke artikelen. Of eet een snack zoals een geurige gegrilde kippenbout aan een stok

De avondmarkt is leuk om er overheen te kuieren, rond te kijken en je door de mensenmassa heen te wringen. Want druk is het er wel. Je kunt uitblazen in een van de eetgelegenheden, links en rechts, die verrassend goedkoop zijn. De markt wordt vanaf een uur of vijf in de middag opgebouwd en vanaf tien uur weer afgebroken op Thanon Dechanuchit tussen de drukke verkeersader Petchkasem en Sa Song Road.

Pae MaiThailandMarkt

Omdat de avondmarkt ook een toeristische attractie is, liggen de prijzen er wel wat hoger dan op de lokale markten. Maar het is zeer zeker de moeite waard om er een bezoek te brengen. Maar, ga je voor koopjes en de lokale prijzen ga dan naar de beste en grootste markt in Hua Hin: Pae Mai geheten. Elke dinsdag over de spoorweg naast de afslag.

Pae Mai is een goedbezochte markt en enorm populair bij de lokale bevolking wegens de scherpe prijzen. De variëteit aan spullen en producten is vele malen groter dan de avondmarkt. Met een uitgebreide keuze aan verse groenten, fruit en vis, kleren, motoraccessoires, elektrische apparaten, gereedschap, huishoudelijke artikelen, meubels, et cetera.

HuaHinMarkt3Chat Chai

Via een zijstraatje van de Thanon Dechanuchit kom je op de Chat Chai dagmarkt. Die begint al heel vroeg in de ochtend. Ze valt niet erg op, want verstopt in een wirwar van steegjes.

Veel Thai, waaronder horecaondernemers, doen hier hun dagelijkse inkopen. Zoals fruit, groente, vis, en vlees. Ik heb al vaak rondgedwaald door deze smalle gangetjes, en het blijft leuk. Wel oppassen. Het kan ineens verraderlijk glad zijn door afval of modder op de grond.

Markten van Hua Hin

En dan is er nog een grote markt naast het Sao Paolo ziekenhuis en het Grand Hotel aan de Petchkasem Road, richting Khao Takiab. Elke donderdag tot zondag en telkens weer met iets anders. Natuurlijk kleren, maar ook boeken, planten, huisdieren, speelgoed en tropische vissen. Deze avondmarkt start rond 18:00 uur.

Tenslotte het Khao Takiab gebied zelf. Hier is kun je elke dag vroeg in de ochtend, als de zon omhoog krabbelt, de vismarkt bezoeken met verse of voorbereide producten. Goedkoop en zo uit de zee gevist.

Lees ook

%d bloggers liken dit: