fbpx
Uitgelicht 

Strenge regels op Thaise stranden

De Thaise overheid overweegt om strengere regels op Thaise stranden in te voeren. Om natuur en het milieu te beschermen. Het toerisme brengt forse schade toe aan onder andere koraal.

Op dit moment worden enkele tientallen stranden tussen maart en oktober gesloten om dieren en natuur rust te geven en de kans om zich te herstellen. Maar toerisme trekt een te zware wissel op flora en fauna en zal ook tussentijds beschermd moeten worden voor de vaak onwetende toerist.

Ook is op een twintigtal stranden in Thailand een rookverbod ingevoerd. Om te voorkomen dat het hele strand vol ligt met peuken.

Regels op Thaise

Als voorbeeld gelden de stranden op Koh Samui, Koh Tao en Koh Pha-ngan. Daar worden elke maand de Fullmoon Parties gehouden, wat heel veel rotzooi en schade betekend. Dronken mensen denken niet zo goed over hun gedrag en welke schade ze toebrengen.

regels op Thaise stranden
Zo zien de stranden er normaal uit (pixabay)

De berg rotzooi (waaronder veel plastic) is na zo’n feest enorm. Dat komt voor een deel in zee terecht, waardoor de zee op den duur onleefbaar wordt.

De volgende overtredingen kunnen op een boete van 10.000 baht (ongeveer 250 euro) of en maximaal een jaar gevangenisstraf komen te komen staan:

  • Vissen
  • Vissen voeren
  • Anker uitgooien in de buurt koraal
  • Wandelen (of anders) op koraal
  • Bouwen op het stand

Lees ook