fbpx
streetfood in kanchanaburiEten en drinken 

Streetfood in Kanchanaburi, de do’s and dont’s

Waar vind je goed streetfood in Kanchanaburi? Lekker goedkoop en heerlijk eten als je er op doorreis bent. Ik geef je tips!

Streetfood in Thailand: sommige reizigers zweren erbij, anderen slaan het liever over. In Kanchanaburi is er een plek die je eigenlijk qua streetfood niet mag missen.

The Night Market vlakbij de busterminal is namelijk een waar walhalla als het op streetfood aankomt.

Maar waarvoor moet je nu uitkijken en hoe was onze ervaring met het streetfood in Kanchanaburi? Lees het hieronder.

Druk, drukker, drukst

Het is een cliché, maar de tentjes waar de tafeltjes altijd na een aantal minuten na vertrek weer gevuld zijn, verzorgen het beste eten. Niet alleen qua hygiëne betekent dit dat het voedsel snel doorgaat van het koken tot uitserveren.

streetfood in kanchanaburiDit betekent ook dat het eten goed zal smaken. De Thai zijn namelijk net als elke reiziger lichtelijk kieskeurig over hun eten. Sommige Thai hebben wij al 4 dagen achter elkaar bij diezelfde streetfood tent zien eten.

Laat je niet afschrikken

Tuurlijk, soms denken wij ook: gaan we hier zitten, nog geen 7 meter van de weg af? Maar eerlijk gezegd eet je vaak beter bij de streetfood tentjes dan in sommige restaurants. Soms kan de uitstraling inderdaad gezelliger maar al kijk je daar doorheen kan je goed verrast worden. De service is vaak perfect, je wordt heel snel geholpen en begrijp je iets niet of wil je eerst zien wat je gaat eten dan zijn ze vaak meer dan bereid om je te helpen.

Afrekenen met een glimlach

Soms is een backpackersbudget niet zo hoog en kun je wel een meevaller gebruiken. Ook daarom is kiezen voor streetfood een goede optie. Vaak liggen de maaltijden rond de 40 Thaise baht per persoon! Dit is ongeveer 1 euro en hiervoor krijg je ook nog gratis drinken bij je maaltijd.

Als laatste tip om mee te nemen voordat je de nightmarket van Kanchanaburi gaat afstruinen. Spray je goed in met muggenspray, want ik ben al helemaal lek geprikt. Dit kan je voor nog geen 1 euro bij de 7-Eleven kopen of als je het van thuis mee hebt genomen… Vergeet niet te smeren!

Lees ook

%d bloggers liken dit: