fbpx
streetfood in bangkokBangkok Eten en drinken Uitgelicht 

Streetfood in Bangkok: een paar aanraders!

streetfood in bangkokWij raken er maar niet over uitgesproken: streetfood in Bangkok. In deze metropool vind je zoveel lekkers op straat, dat ik er wel uren over kan doorpraten.

Dat ga ik uiteraard niet doen, maar ik wil je wel graag een idee geven wat voor streetfood in Bangkok je zoal kunt vinden.

Er zijn verschillende populaire gebieden in de Thaise hoofdstad waar je uitstekend kunt eten op straat. Zo kun je bijvoorbeeld naar populaire markten gaan, zoals Chatuchak weekendmarkt of Talad Rot Fai Ratchada.

Op elke hoek van de straat

Of – als jouw reis begint op Khao San Road – heel eenvoudig bij jezelf voor de deur. Eigenlijk vind je op iedere hoek van de straat wel een eetkraampje. Maar er zijn ook gebieden in Bangkok die bekend staan om de vele variatie aan eten.

Rondom Victory Monument bijvoorbeeld – eenvoudig te bereiken via BTS Victory Monument. Of op Silom Road (Saladaeng BTS). Deze stalletjes openen in de meeste gevallen aan het eind van de middag en tot ’s avonds laat.

Ik krijg vaak de vraag of het wel veilig is om streetfood in Bangkok te eten. Op die vraag antwoord ik altijd volmondig ja. Maar… probeer wel zelf in te schatten hoe schoon het eruit ziet. Ligt het vlees bijvoorbeeld ongekoeld in de zon? Vraag jezelf dan af hoe schoon het is…

Kijk of er veel mensen zitten

Wat vaak helpt, is kijken waar veel mensen zitten. Dit betekent dat de omloopsnelheid hoog is, waardoor de kans op bedorven voedsel klein is, aangezien er dan vers eten wordt geserveerd. Met een gezond verstand kom je een heel eind!

In onderstaande video krijg je een goed beeld welk streetfood in Bangkok je zoal kunt eten. In 4 minuten tijd word je bijgepraat over de populairste gerechten en wat je absoluut moet proeven. Thaan ahaan aroi na krap! Ofwel: eet smakelijk!

Lees ook

%d bloggers liken dit: