fbpx
stranden van Koh SamuiEilanden Ontdek Thailand 

Stranden van Koh Samui

Koh Samui is een van de populairste eilanden van Thailand. Zee, palmbomen en veel mensen. Wat moet je weten van de stranden van koh Samui?

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand, ongeveer 560 km ten zuiden van Bangkok. Het is het derde eiland van Thailand qua grootte (ongeveer 250 km²) na Phuket en Koh Chang. Het ligt 32 km uit de kust, gerekend vanaf Don Sak, het vertrekpunt van de veerboot. Het maakt deel uit van een archipel van tientallen eilanden, waarvan het merendeel onbewoond is.

Waarom Koh Samui ?

De belangrijkste reden om naar Samui te gaan zijn de mooie stranden van levendig tot verlaten. Aan de westkust vindt je een aantal luxe resorts met spa’s. De stranden daar zijn minder breed maar vrijwel ongerept dus een goede keuze als je rust zoekt.

Het klimaat wijkt af van de rest van het land door de ligging in de Golf van Thailand. De maximum temperatuur varieert veelal tussen de 28 en 35 graden, waarbij deze laatste waarde vooral in de maanden april tot en met september wordt bereikt. In de maanden december en januari kan de minimum temperatuur wel eens zakken tot de 20 graden grens. Vanaf augustus begint langzaam de zuidoostmoesson te waaien die vanaf oktober op volle sterkte is.

stranden van Koh SamuiVerder kan je vanaf Koh Samui gemakkelijk met de veerboot naar Koh Pha Ngan voor de Full Moon Party of naar Koh Tao om te snorkelen of te duiken.

Stranden van Koh Samui

Ben je op zoek naar een strand waar wat te beleven valt, dan is het 7 kilometer lange Chaweng Beach een aanrader. Dit is het grootste, meest populaire en ontwikkelde strand aan de oostkust van Koh Samui. Hotels en appartementen liggen pal aan het strand. Je loopt vanuit je bed de zee in. Is dat nog eens wakker worden? Verder zijn er tal van restaurants, massagesalobs, souvenirwinkels, bars, en disco’s

Kleiner en wat meer authentiek is Lamai Beach, dat in het zuiden van het eiland ligt. Maar het meest relaxte strand is vermoedelijk het 2 km lange Bophut Beach met witte zandstranden en wuivende kokospalmen. In het van oorsprong vissersdorpje Bophut vind je leuke winkeltjes met kleding en sieraden. Maar natuurlijk ook veel restaurantjes en barretjes.

Video

Lees ook

%d bloggers liken dit: