Alle stranden van Phuket gesloten

De autoriteiten hebben met onmiddellijke ingang alle stranden van Phuket gesloten. Het is te slecht weer om te zwemmen. 

In deze tijd van het jaar, wanneer Thailand bij tijd en wijle gegeseld wordt door forse buiten vanwege het regenseizoen, wordt de rode vlag of bal regelmatig gehesen. Dat betekent dat het verboden is om te zwemmen. De wind zorgt voor hoge golven en sterke stromingen en dat is gevaarlijk voor zwemmers.


Toeristen in problemen

Toch komen elk jaar weer toeristen in problemen, omdat ze de waarschuwingen negeren en toch gaan zwemmen. Jaarlijks verdrinken enkele tientallen toeristen door dit eigenwijze gedrag. Om dit te voorkomen, zijn per onmiddellijk alle stranden van Phuket gesloten. Zo hopen de autoriteiten dat toeristen veilig blijven.

Sinds vanmorgen zijn de volgende stranden gesloten:  Mai Kaow, Nai Yang, Nai Thorn, Bang Tao, Surin, Kamala, Patong, Karon, Kata en Nai Harn. Ze gaan pas weer open als de Thaise autoriteiten er zeker van zijn dat het weer veilig is om te gaan zwemmen. Wanneer dat is op dit moment onzeker. Dat kan één dag of meerdere dagen duren.

Iets anders doen

Degene die in Phuket verblijven: Jammer dat je niet kunt genieten van de stranden en het zeewater. Zoek ander vertier of trek verder naar plekken waar het wel veilig is om te gaan zwemmen.

Hier zijn tips wat je allemaal kunt doen in en rond Phuket.

 

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.