fbpx
watergooien tijdens SongkranNieuws Uitgelicht Video's 

Straf voor watergooien tijdens Songkran?

Het is zoiets als boetes uitdelen voor openbare dronkenschap tijdens carnaval. Maar watergooien tijdens Songkran kan je celstraf opleveren. En niet alleen daarvoor.

Iedereen heeft wel eens plaatjes van doorweekte mensen die geraakt worden door golven nog meer water. Je houdt ervan of je haat het. Songkran, het Thaise nieuwjaar, is een groot waterballet.

Er zijn regels tijdens dit waterfestival. Je kan niet zomaar iedereen nat gooien. Zo ben ik wel eens met een supersoaker bespoten terwijl ik mijn kostbare camera omhoog hield. Ten teken dat ik niet meedeed aan het waterballet, het juist vastlegde.

Geen Thai die me met een druppel bespoten, die met een supersoaker was een toerist. Dit soort verhalen kwamen steeds vaker voor. Dus nu heeft de Thaise overheid bedacht om straffen uit te gaan delen als je naar de verkeerde persoon water gooit. Dat kan oplopen van een maand tot een par jaar.

Watergooien tijdens Songkran

En je moet de spullen die je vernield moet je vergoeden. Ook met ijswater gooien kan je een straf-opleveren. En als je video’s of foto’s van schaars gekleden doorweekte mensen op social media zet is dat ook goed voor een flinke boete of celstraf. En een vrouw in een bikini kan al gerekend worden tot een dergelijke foto.

Ook dronken mensen delen sociale media is verboden. Gezien de carnavaleske sfeer die er heerst tijdens Songkran krijgt de politie het heel druk.

Lees ook

%d bloggers liken dit: