fbpx
Straatsnack in ThailandEten en drinken Ontdek Thailand 

Heerlijke straatsnacks in Thailand

Het is een van die dingen die ik prachtig vind aan Thailand. Je kunt altijd en overal eten krijgen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, er is altijd wel een straatsnack te koop.

Ben ik zo’n snoeper? Ja en nee. Ik hou van eten, maar vooral kleine porties en dan vaak. Het liefst eet ik vijf of zes keer per dag. In Nederland of België ziet je dan al snel fruit te knabbelen of snoep en snacks.

Het mooie van Thailand is, dat je dat kant en klaar op straat kunt kopen. Zelfs het fruit is al geschild. Je krijgt er een prikker bij om het op te kunnen peuzelen. En zo zijn er nog heel veel meer straatsnacks in Thailand. Van vleespinnen tot een zakje gefrituurde larven.

Alle straatsnacks in Thailand uitproberen

Eens in de zoveel tijd loop ik langs zo’n straatverkoper die dan mijn aandacht trekt. Omdat ik gewoon geen idee heb wat hij aan het bereiden is. Ik blijf dan bewonderend kijken wat de verkoper maakt. Vaak kijk ik dan even nog naar de koper, hoe  die zijn snack oppeuzlet, en bestel er dan zelf eentje. Bijna altijd.

Bijna, want er zijn ook dingen die mij te ver gaan. Als ik niet kan opmaken wat het precies is, ga ik later wel een keer met mijn vrouw terug.

De onderstaande video is gemaakt in Ubon Ratchatani. De straatverkoper verkoopt een soort pannenkoek. Maar dan net even anders dan bij ons. Mijn aandacht werd getrokken door het spel tussen de schuifspaan en de  pannenkoek. Ik vond het een nutteloos gebaar, maar voor de kijker maakt het de bereiding net even leuker.

Uiteraard heb ik er eentje geprobeerd. Ze smaken beter veel dan pannenkoeken. Als je ooit een standje tegenkomt die deze straatsnack verkoopt, moet je er eens een uitproberen.

Lees ook