fbpx
stille stranden van Phang NgaRest van Thailand Uitgelicht 

De stille stranden van Phang Nga

Vergeet de drukte van Phuket, want deze omgeving biedt meer. Wat te denken van de stille stranden van Phang Nga?

Phang Nga is een provincie ten noorden van Phuket en lang niet zo bekend als het populaire vakantie-eiland en het nabijgelegen Krabi. Toch biedt dit gebied een hoop: hier vind je namelijk de mooiste kustlijn van heel Thailand.

De stille stranden van Phang Nga vind je niet bij het drukke James Bond Island of Panyee Village, waar je deze naam misschien van kent. Wij hebben het over de stranden ten noorden van Phuket. Als je hier komt, dan weet je bijna zeker dat je een heel wit zandstrand voor jezelf hebt!
stille stranden van Phang Nga
Het gebied strekt zich uit tussen Thai Muang tot Khao Lak in het zuiden. Via de snelweg kun je eenvoudig naar de stranden rijden met de auto of de motorbike, mits je natuurlijk beschikt over de juiste papieren om een voertuig in Thailand te besturen.

En aangezien het toerisme hier nog op een laag pitje staat, krijg je een ‘local experience’ tijdens het bezoeken van deze badplaatsjes.

De stille stranden van Phang Nga op een rij:

Thai Muang

Uitgestrekt strand van 13 kilometer lang tot in het noorden van Phuket. Hier kun je heerlijk zwemmen in het heldere water – zie foto boven. Dit is ook een plek waar zeeschildpadden hun eieren leggen – van november tot februari. In maart zie je de babyschildpadjes hun weg vinden naar de zee!

Khao Lak

Misschien heb je weleens van Khao Lak gehoord. Het ligt zo’n 30 kilometer boven Phuket. Het is een klein strand met fantastische zonsondergangen. Zak lekker onderuit in een stoel en geniet ervan met een drankje in je hand!

Bang Niang

Bang Niang is een 1,5 kilometer lang strand dat tussen Khun Khak en Nang Thong in ligt. Het is geweldig voor families met kleine kinderen, omdat het strand vrij is van stenen. Daardoor kun je hier heerlijk zwemmen.

stille stranden van Phang NgaKhuk Khak

Het betekent levendig in het Thai. Deze naam komt niet zomaar ergens vandaan, want hier vind je een aantal resorts. Verder is het een vissersdorp, waardoor je in de vroege avond de visserslui hun spullen ziet pakken om aan het werk te gaan.

Haad Pakarang

Tijdens het regenseizoen spoelt het koraal aan op dit strand. Vandaar de naam: Coral Beach. Hier is het lekker stil. Veel meer dan wat restaurantjes en massagehutjes vind je hier niet.

stille stranden van Phang NgaPak Weeb

Misschien wel het mooiste strand van de kustlijn van Phang Nga. Hier vind je schitterende hotels en een aantal zeer goede restaurants.

Bang Sak

Bang Sak Beach is fantastisch en zeer geschikt om te relaxen en te zwemmen. Er zijn voldoende bomen die zorgen voor schaduw. Verder vind je hier eetkraampjes waar je heerlijk eten kunt kopen en accommodaties om je verblijf tot een succes te maken. Locals komen hier aan het eind van de middag om de zonsondergang te bewonderen.

Hoe kom je bij de stille stranden van Phang Nga?

Je kunt het beste naar Phuket vliegen en vanaf daar met het openbaar vervoer verder reizen. Een auto huren kan natuurlijk ook.

Bangkok Airways vliegt een paar keer per dag vanaf Suvarnabhumi Airport in Bangkok naar Phuket.

Lees ook