fbpx
sticky waterval van Chiang MaiChiang Mai Ontdek Thailand 

Beklim de sticky waterval van Chiang Mai

Ik zie je al denken… Een waterval beklimmen…? Jazeker! Dat kan bij de sticky waterval van Chiang Mai. Oftwel de Bua Thong waterfall. 

Je vindt deze ietwat merkwaardige waterval midden in de groene jungle. Bua Thong waterfall bestaat uit drie niveaus die je met gemak kunt beklimmen. En je hoeft niet bang te zijn om weer naar beneden te duikelen, met alle gevolgen van dien.

Dat komt omdat de stenen waarover het water stroomt, niet spekglad zijn. Het water dat naar beneden stroomt is afkomstig uit een calciumrijke bron, en laat op zijn weg naar beneden een mineraallaagje achter op de rotsen. Deze crèmekleurige laag is ‘sticky’ en heeft bijzonder veel grip, waardoor je zo omhoog kunt klauteren.

Als je wilt, kun je met een half uurtje alle drie de niveaus van de waterval wel beklimmen. Leuker is om de tijd te nemen en goed rond te kijken en foto’s of filmpjes te maken. Zwemmen kan je er niet, maar nat wordt je wel. Zorg dus voor droge kleding voor als je klaar bent met je klauterpartij.

Sticky waterval van Chiang Mai

Op de onderstaande video kun je goed zien hoe het er bij Bua Thong waterfall aan toe gaat. Je ziet ook aardig wat mensen in zwemkleding lopen. Normaal zijn de Thai daar niet zo van gediend, maar hier wordt het toegestaan.

Lees ook