fbpx
Thaise eilanden op slotUitgelicht 

Steeds meer Thaise eilanden op slot

Langzamerhand lijkt het door te dringen tot de autoriteiten. Als we de Thaise eilanden niet beschermen, dan is er straks voor de toeristen niks meer te bezoeken. En dus gaan ze één voor één op slot.

Al heel veel toeristische parken krijg tijdens de regentijd enkele maanden de tijd om te herstellen. Ze gaan voor een paar maanden dicht, ruwweg tussen juni en oktober. In korte tijd zijn er extra maatregelen genomen.

Zo is Maya Beach voor onbepaalde tijd gesloten. Het populaire en beroemde strand gaat pas weer open, wanneer de natuur volledig is hersteld. En de het aantal bezoekers voor de Similan Eilanden is beperkt tot ruim 3000. Overnachten mag al helemaal niet meer.

Thaise eilanden op slot

De Thaise overheid lijkt niet meer te zwichten voor de druk van de touroperators dat dit ze geld gaat kosten omdat er al tickets zijn verkocht. Het besef dat de er helemaal geen tickets meer verkocht gaan worden, als toeristen alles hebben vernield is nu ook tot de Thaise overheid doorgedrongen.

Thaise eilanden op slot

De kans is groot dat er de komende tijd nog enkele populaire bestemmingen gesloten gaan worden of bezoekersbeperkingen krijgen opgelegd. Dat is jammer voor de reiziger, die deze prachtige plekken niet meer kan bewonderen.

Thailand heeft echter ruim duizend eilanden. Keus genoeg dus. En er zijn er ook enkele die nog niet zoveel toeristen trekken of nog niet eens ontdekt zijn door het toerisme. Kwestie van even verder zoeken.

 

Lees ook