fbpx
Starbucks in Bangkok een must?Opmerkelijk Uitgelicht 

Starbucks in Bangkok een must?

Starbucks in Bangkok een must?Zoals in bijna elke wereldstad maakt Starbucks deel uit van het straatbeeld. De mensheid is verslaafd aan koffie, maar is een Starbucks in Bangkok een must?

Voor vele, op reis of niet, is een van de eerste dingen die bij de nieuwe dag horen koffie. Is het om op te starten of wakker te worden, soms om warm te worden, koffie hoort bij ons.

In Nederland vind je nog betrekkelijk weinig Starbucks filialen, wij zijn duidelijk geen wereldstad, in Bangkok is dat anders.

Loop een Starbucks binnen en je ziet veel buitenlandse toeristen.
Misschien is het het vertrouwde interieur, je moet naar buiten kijken om te weten waar je bent, misschien is het de wifi.


Is een kopje koffie van de Starbucks in Bangkok een must?

De advertentiecampagnes van de koffieshopketen doet je geloven van wel. De lijst van mogelijke keuzes wordt steeds langer en worden ook steeds meer seizoensgebonden. Waarschijnlijk ben ik ouderwets, maar voor mij hoort koffie naar koffie te smaken.

En niet naar allerlei smaakjes die er aan toe gevoegd worden. Ik ben dan ook geen vrouw en dat schijnt nu net de grootste doelgroep te zijn van Starbucks ideeën over toevoegingen aan de koffie.

Ik hou van een redelijk sterk kopje koffie met een beetje melk. Een Cappuccino of een Late Macchiato gaat eigenlijk al te ver.

Starbucks in Bangkok een must?Speurtocht

Ooit was er in Bangkok een Starbucks Pumpkin Spice Latte (PSL) verkrijgbaar. ‘Archeologische’ opgravingen in het archief van de computertempel Pantip leverde het bewijs er van.

In alle varianten warm , koud en als Frappuciono was het te krijgen tot eind oktober 2006, zo vermeldt de poster.  De fans van de PSL wilde de drank terug en kregen te horen dat het toch niet zo goed past bij Thailand.

Hoewel de Thai van zoet houden waren de sferen zoals herfst, Halloween en koud weer die bij de PSL hoorde, in Thailand niet te vinden.

Zoet!

Sommige vonden dat het drankje zo zoet was dat ze er bijna spontaan diabetes van zouden krijgen, dat was overigens duidelijk geen Thai.

Voor mij gelukkig en misschien voor de rest van de wereld jammerlijk, het drankje is sinds eind 2006 niet meer op de menu’s van Starbucks teruggekomen.

Trouwens een lekker kopje koffie om te genieten onderweg is ook te koop op straat en veel BTS stations. Coffee Bolan, echt Thais en echt lekker. Misschien een beetje raar gepresenteerd in een dubbel plastic zakje, maar zeker niet te versmaden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: