Spullen uit koffers op Suvarnabhumi Airport gestolen

Dit is iets wat je vakantie goed kan verzieken voordat je trip goed en wel is begonnen. Dieven stelen waardevolle spullen uit koffers op Suvarnabhumi Airport. 

Kun je jezelf voorstellen dat je in je hotel aankomt en dat je merkt dat je dure lievelingsschoenen of dat exclusieve geurtje uit je koffer is verdwenen?


Om het nog maar niet te hebben over elektronische apparatuur die je in je koffer had bewaard. Weg! Kun je weer terug naar het vliegveld om aangifte te gaan doen. Tijd en energie rovend. En die spullen? Die komen nooit meer terug. Dat sleep je de hele vakantie met je mee.

Niet slim

Dat dieven niet al te slim zijn, blijkt uit de onderstaande video die de heren hebben opgenomen tijdens een van hun acties. Je ziet wat er gebeurt op het moment dat jij staat te wachten bij de bagageband. Zijn de koffers er nog niet? Nee, dat komt omdat ze doorzocht worden.

De Thaise politie vraagt iedereen om onmiddellijk na aankomst zijn of haar koffer te controleren. Mis je iets, doe dan onmiddellijk melding daarvan. De politie kan dan meteen met verhoren beginnen en beloofd dat je spullen binnen drie kwartier weer de rechtmatige eigenaar terug zijn.

Video

Een goeie tip! Dit is de beste manier om tegen te gaan dat er nog langer spullen uit koffers op Suvarnabhumi Airport worden gestolen. Een ander idee is om voortaan alle waardevolle spullen in je handbagage mee te nemen.

Het is sinds kort sowieso verboden om elektronische apparatuur in je koffer in te pakken bij een binnenlandse vlucht in Thailand.

3 Comments - Write a Comment

 1. Mag laptop wel in handbagage?

  Reply
  1. Ja, dat is zelfs aan te raden.

   Reply
 2. Ik laat mijn koffers altijd sealen voor heen en terugreis, dat voorkomt dat gauwdieven ff je koffer open maken, doeltreffend en het voorkomt een hoop ellende!

  Reply

Post Comment