fbpx
Opmerkelijk 

Sprookjesachtige tunnel in Thailand

Ergens in het Phimai district ligt een sprookjesachtige tunnel. De tunnel wordt gevormd door de bomen die geplant zijn aan weerszijde van de weg.

Het is druk op de weg tussen Phimai en Chumphuang, ergens bij kilometerpaaltje 17 is een zijweg naar Ban Nong village. Waarom je die zijweg zou nemen wordt na een poosje duidelijk.

Een voor Thailand bijzonder natuurgebeuren, bomen die door de boeren ooit zo’n 30 jaar geleden geplant zijn, ontmoeten elkaar in de lucht.

Over een afstand van enkele tientallen meters wordt de asfaltweg door de natuur overdekt. Even je ogen laten wennen en dan ben je het ook al weer voorbij. Toch trekt het veel bezoekers.

Boeren maken een sprookjesachtige tunnel

De boeren hebben het nooit zo bedacht maar inmiddels moeten ze er wel voor strijden om de bomen te behouden. Mooi bomen, lekker dicht zijn altijd een prooi voor een houthakker. Nu komen er andere mensen op af; toeristen, bruidsparen en fotografen.

Voor de in Thailand gebruikelijke pre-bruidsfoto’s is het een bijzondere achtergrond. Even wachten tot de auto’s weg zijn en het is een idyllisch plaatje. Bovendien zal het voor de opgetooide bruid en bruidegom lekker koel zijn onder de bomen.

Je hoeft geen bruid of bruidegom te zijn, ook motorrijders en automobilisten genieten van dit voor Thailand bijzondere tunneltje.

Misschien dat zelfs toeristen de weg wel gaan vinden. Aan de foto’s op internet te merken zul je niet de eerste zijn.Lees ook

%d bloggers liken dit: