fbpx
sportvissen in thailandVideo's 

Sportvissen in Thailand (video)

sportvissen in thailandThailand is een geweldig land als het gaat om de onderwaterwereld. En waar veel vissen zwemmen, daar kun je dus ook fantastisch vissen vangen. Sportvissen in Thailand is absoluut de moeite waard, of toch niet?

Er ontstaan vaak misverstanden over vissen en het sportvissen. Want was is sportvissen nou precies? Sportvissen is het vangen van vissen zonder professioneel aspect maar alleen voor het genot of om de competitie aan te gaan met andere sportvissers. Alleen al in Nederland zijn er twee miljoen mensen die dit doen. Laat staan hoeveel dit er wereldwijd zijn?

Sportvissen in Thailand: mishandeling of niet?

Veel mensen vinden sportvissen een vorm van dierenmishandeling. Dat de vis het geen prettige ervaring vindt om te worden gevangen is te merken aan de gedragsveranderingen na het vangen, de vis gaat vermijdingsgedrag vertonen en zal zich afhankelijk van de soort en andere factoren moeilijker nog een keer laten vangen.

Dat zien we ook in deze video over sportvissen in Thailand. De drie mannen op de boot hebben een grote vis aan de haak geslagen. De man met de hengel is een paar minuten bezig om zijn vette vis op de boot te krijgen. Hij worstelt, stoeit en er is een waar gevecht tussen mens en dier gaande, waarbij de mens het bijna altijd wint vanwege het materiaal.

Na het binnenhalen van de vis zien we waarom het zo’n zware klus was. De vissers hebben een reus aan de haak geslagen. Als de vangst binnen is, dan zien we ze trots poseren met hun overwinning. Sportvissen in Thailand, wat vinden jullie? Zielig of een echte sport?


Lees ook

%d bloggers liken dit: