Speedboten kapseizen in Zuid-Thailand: 2 incidenten in 2 dagen

Twee speedboten kapseizen in Zuid-Thailand in slechts 2 dagen. Is dit puur toeval of schuilt er meer achter?

Vooropgesteld: ongelukken met boten in Thailand komen vaker voor dan je denkt. Een paar jaar geleden ging het mis met de veerboot tussen Pattaya en Koh Larn. De boot zonk en 6 toeristen kwamen om het leven.


Of wat te denken van het bootongeluk bij Phuket vorig jaar? Maar liefst 47 Chinese toeristen verdronken toen nadat de boot waarop zij zaten in de problemen raakte.

En nu is er weer het nieuws dat 2 speedboten kapseizen in Zuid-Thailand. Bij het eerste incident in de buurt van Phuket werden 43 toeristen gered uit het water toen zij op weg waren naar Koh Phi Phi.

De kapitein van de boot kwam erachter dat het vaartuig steeds zwaarder werd. De reden: er kwam water aan boord, waarschijnlijk omdat iets onderweg geraakt was.

Bij het andere incident raakte een boot met daarop 8 opvarenden in de problemen. Deze speedboot was op weg naar Koh Lanta vanuit Krabi. Ook deze in het water terecht gekomen mensen werden gered. In dit geval is niet bekend wat de reden van het ongeluk is.

Meer bootongelukken in Thailand?

Natuurlijk, overal ter wereld vinden ongelukken met boten op zee plaats. Maar in Thailand is dat net even iets vaker dan elders, zo lijkt het wel.

De redenen zijn uiteenlopend. Bijvoorbeeld: slecht weer, maar toch uitvaren omdat er geld verdiend moet worden. Of onkundig personeel aan boord.

Wat kun je hier zelf aan doen om dit te voorkomen als je met een boot de zee op gaat? Allereerst: controleer of er voldoende reddingsvesten aan boord zijn. Zie je ze niet of zijn er niet voldoende? Ga dan niet mee.

Datzelfde geldt voor slecht weer. Ziet het er onbetrouwbaar uit? Stap dan niet aan boord. Het lijkt er immers op dat een ongeluk met een boot in Thailand in een klein hoekje zit…

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.