fbpx
Songkran 2019 afgelopenCultuur Uitgelicht 

Songkran 2019 afgelopen? Niet waar!

Denk je dat Songkran 2019 afgelopen is? Officieel wel, maar in Thailand is nog een aantal plekken waar je de komende dagen nog door kunt feesten.

In heel Thailand werd Songkran 2019 van 13 tot en met 15 april gevierd. De rust lijkt wedergekeerd, maar dat is niet helemaal waar…

Wie denkt dat Songkran 2019 afgelopen is, komt bedrogen uit. In de badplaats Bang Saen werd gisteren en vandaag het Thaise nieuwjaar groots gevierd.

Pattaya

En in de beroemde (en beruchte) badplaats Pattaya is het pas op 19 april de grote dag. Dan wordt de hele Beach Road afgesloten, staan er veel kraampjes en worden overal feestjes gehouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ❥FiiN 🌈🌥 (@fiin_fm) op

 

Maar ook in de buurt van Bangkok gaat het feest nog even door. In Phra Padaeng in de provincie Samut Prakan kun je van 19 tot en met 21 april nog doorgaan met water gooien. Hoewel Songkran hier toch meer traditioneel wordt gevierd als in de andere populaire plaatsen.

Ben je toevallig in Bangkok en heb je nog niet voldoende water over je heen gehad? Dan raad ik je zeker aan om hier eens een kijkje te nemen. Op deze pagina vind je meer informatie over het Songkran festival in Phra Padaeng. Vanaf Bangkok is dit prima te bereiken met een taxi.

Lees ook