fbpx
Video's 

Songkran 2015 in beeld

Songkran 2015Het is weer voorbij, tenminste op de meeste plaatsen. De straten en de mensen kunnen weer opdrogen. Songkran 2015, het was een feestje en veel meer dan dat.

Drie dagen lang was het feest. Zon, hitte, drank. flirten, water en geilheid. Op sommige plekken begon Songkran 2015 al op vrijdagavond, maar de meesten wisten hun geduld te bewaren en ging de beer pas los op maandag 13 april. Met eerst naar de tempel gaan, monniken eten geven, boeddhabeelden met geurig water besprenkelen en met goud beplakken. Vervolgens thuis de Boeddha’s een opfrissing geven. Dan naar de ouders die wat water in de nek en over de handen de schenken. En last but not least: Wateroorlog in de straat of elders. Ik zou wel eens willen weten hoeveel water er de afgelopen dagen erdoorheen is gegaan. Het zou zomaar eens een schrikbarende hoeveelheid kunnen zijn

Foto’s van Songkran 2015

De jeugd is minder geduldig en was ondertussen al begonnen met elkaar nat te maken. Zoals dat in Thailand gebruikelijk is, het is een van de landen waar de meeste drank ter wereld wordt gedronken, hoort daar een goed glas bij. Of fles, in vele gevallen. En later flessen. Alcohol verlaagt drempels en zo krijg je elk jaar weer foto’s die je later van je zelf niet terug wilt zien. Er is al een rel over naakte westerlingen, maar het is onzeker of de foto’s uit Thailand afkomstig zijn. Ik sluit niet uit dat de komende dagen er meer foto’s opduiken waarop de junta met felheid zal reageren, zijn afschuw zal uitspreken en maatregelen zal afkondigen.

Met zoveel alcohol dat wordt gedronken en mensen die toch achter het stuur kruipen om de uren durende rit naar familie of naar huis te maken, kende Songkran ook dit jaar vele zwarte randjes. Opnieuw duizenden ongelukken in het verkeer met ruim 300 doden.

We hebben geprobeerd, aan de hand van foto’s die de afgelopen dagen via de sociale media zijn verspreid, een zo goed mogelijk beeld neer te zetten van Songkran 2015. Met de leuke, grappige, geile, maar ook verdrietige en dramatische foto’s. Zie de video hieronderLees ook

%d bloggers liken dit: